Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

«Κόκκινο» το ντέρμπι, 2-0 την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός



Σκοράροντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 2-0 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής και επανήλθε, μόνος, στην κορυφή...



της βαθμολογίας, αφήνοντας την Ένωση στο -8 από την πρώτη θέση.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονταν από ένα κοπιαστικό παιχνίδι απέναντι στην Μπάγερν, αλλά η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, καθώς δέχτηκε γρήγορα το πρώτο γκολ και αποσυντονίστηκε.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά, όπως συνηθίζει και στο 9΄, ύστερα από κόρνερ που είχε παραχωρήσει ο Τσιντώτας σε προσπάθεια του Καμαρά, η μπάλα έμεινε στην περιοχή, ο Σουντανί την «τσίμπησε» και ο Σεμέδο την έστειλε με προβολή στα δίχτυα.

Στο 26΄ ο Ολυμπιακός πέτυχε δεύτερο τέρμα, όταν από τραγικό λάθος Βράνιες - Τσιντώτα που δεν συνεννοήθηκαν, ο Ελ Αραμπί τρύπωσε μεταξύ τους, πήρε την μπάλα και πλάσαρε για το 2-0, αλλά ο διαιτητής Σόουζα χρησιμοποίησε το VAR και είδε χέρι του Γκιγιέρμε στο ξεκίνημα της φάσης, ακυρώνοντας το γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε ξανά τον Ολυμπιακό να πιέζει και να φτάνει κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, όταν στο 49΄ ο Ομάρ βγήκε απέναντι στον Τσιντώτα, αλλά ο πορτιέρε της ΑΕΚ απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 62΄ καταγράφηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ, όταν ο Σιμάο, που είχε μπει τέσσερα λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Επτά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, καθώς από ωραία εναλλαγή της μπάλας ο Καμαρά έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδιωξε σε κόρνερ με δυσκολία.

Στο 77΄, όμως, το άπιαστο σουτ του Καμαρά κατέληξε στα δίχτυα: ο Ποντένσε τράβηξε όλη την άμυνα πάνω του, έδωσε στον Αφρικανό μέσο κι εκείνος με υπέροχο σουτ διπλασίασε, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου