Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Πισωγύρισμα για τον Ολυμπιακό



Ο τραγικός επιθετικά Ολυμπιακός απέτυχε να εκμεταλλευτεί το ΣΕΦ σε δεύτερο σερί ματς και ηττήθηκε από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στην παράταση με 77-68 (64-64 κ.αγ.).


Θα περίμενε κανείς ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα έμπαιναν με κεκτημένη ταχύτητα στο ματς μετά την άνετη επικράτηση επί της Βαλένθια την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, αυτό το έκαναν μόνο στο πρώτο 10λεπτο.

Από κει και πέρα οι Ρώσοι «έσφιξαν» την άμυνά τους και σε συνδυασμό με την αστοχία των αντιπάλων τους (6/30 τρίποντα) έφτασαν στην πρώτη τους νίκη στην Euroleague, στην «παρθενική» τους συμμετοχή στη διοργάνωση. Για τον Ολυμπιακό ήταν η 2η ήττα σε 3 ματς, ενώ μπροστά της η ελληνική ομάδα έχει δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις με Μπασκόνια και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί.

Με εξαίρεση την εκκωφαντική εκκίνηση (12-0 στο 5΄) και την αντίδραση που έβγαλε στο τελευταίο πεντάλεπτο της κανονικής διάρκειας, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερων των περιστάσεων, απέναντι σε μία άπειρη ομάδα, η οποία βρήκε «σφυγμό» μέσα από τα «ερυθρόλευκα» λάθη (16), πίστεψε στο «διπλό» και ολοκλήρωσε την έκπληξη στην παράταση.

Από τον κακό στην επίθεση, Ολυμπιακό, εξαίρεση αποτέλεσε ο Νίκολα Μιλουτίνοβ με 16 πόντους (σ.σ. και 16 ριμπάουντ), ενώ άλλους τόσους πέτυχε και ο Κέβιν Πάντερ.

Άξια αναφοράς η φιλότιμη προσπάθεια του Αντώνη Κόνιαρη σε άμυνα και επίθεση, στην προσπάθεια της ελληνικής ομάδας να αντιδράσει, τη στιγμή που ο Κώστας Παπανικολάου εκτελούσε από τα 6.75 στα 6΄΄ για τη λήξη, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, όπου ο Ολυμπιακός έπεσε με κάτω τα χέρια...

Από τους Ρώσους, ξεχώρισε ο Ματέους Πονίτκα με 18 πόντους, όπως και ο Γκουστάβο Αγιόν με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (10) και ριμπάουντ (10).




Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου