Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Πρωταθλήτρια η Mercedes στην πίστα της Σουζούκα



Ο Βάλτερι Μπότας πήρε τη νίκη στον αγώνα της Σουζούκα, ο Λιούις Χάμιλτον ήταν τρίτος και κάπως έτσι η Mercedes πανηγύρισε τον έκτο συνεχή τίτλο...



 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Το ιαπωνικό γκραν πρι κρίθηκε στην άψογη εκκίνηση του Φιλανδού πιλότου, καθώς εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση του Σεμπάστιαν Φέτελ, από τρίτος στη σειρά βρέθηκε πρώτος και έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω του.

Στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης νικητής αναδείχθηκε ο Φέτελ (Ferrari), αφήνοντας τρίτο τον Χάμιλτον. Η ιταλική ομάδα είχε κάνει το «1-2» στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά ο Σαρλ Λεκλέρκ περιορίστηκε στην έκτη θέση, εφόσον δεν υποστεί κυρώσεις για την επαφή που είχε με τον Μαξ Φερστάπεν και λόγω της οποίας ο Ολλανδός εγκατέλειψε στο 15ο γύρο.

Η πρώτη εκτίμηση ήταν πως επρόκειτο για ένα αγωνιστικό συμβάν, όμως τελικά η περίπτωση θα εξεταστεί. Από την επαφή των δύο μονοθεσίων η Ferrari του Μονεγάσκου πιλότου έχασε μέρος της μπροστινής αεροτομής, που έπεσε στον καθρέφτη του Λιούις Χάμιλτον.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής διαμαρτυρήθηκε επειδή ο Λεκλέρκ συνέχισε να τρέχει με σπασμένη αεροτομή, ενώ στην πορεία του αγώνα ο Μονεγάσκος έχασε κι εκείνος τον (δεξιό) καθρέφτη του «λαβωμένου» οχήματός του.

Τη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα του ιαπωνικού γκραν πρι συμπλήρωσαν κατά σειρά, μετά την πρώτη τριάδα, οι Αλεξάντερ Άλμπον (Red Bull), Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (McLaren), Σαρλ Λεκλέρκ (Ferrari), Ντανιέλ Ρικάρντο (Renault), Πιερ Γκασλί (Toro Rosso), Σέρχιο Πέρες (Racing Point) και Νίκο Χούλκενμπεργκ (Renault).


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου