Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Ο Μπάγεβιτς στον πάγκο της Εθνικής Βοσνίας



Επιστροφή στους πάγκους ύστερα από πολλά χρόνια για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη Βοσνία και...



αναλαμβάνει ομοσπονδιακός τεχνικός στην Εθνική ομάδα τυης χώρας.

Σύμφωνα με τον βοσνιακό Τύπο «... η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας αποφάσισε να δείξει εμπιστοσύνη στον έμπειρο 71χρονο προπονητή».

Όπως σημειώνεται «ο Μπάγεβιτς είναι ένας θρύλος του ποδοσφαίρου της χώρας και ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ιστορία της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Αγωνίσθηκε με την φανέλα της Βελέζ (1966-1977) και στην συνέχεια πήγε στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ, για να επιστρέψει το 1981 στην Βελέζ. Ο "πρίγκηπας του Νερέτβα", έγινε προπονητής και εργάστηκε στη Βελέζ, στην ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ».

Η ανακοίνωση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας:

«Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η πρόσληψη του Ντούσαν Μπάγεβιτς ως προπονητή της πρώτης ομάδας της Βοσνίας. Η απόφαση ήταν ομόφωνη από το συμβούλιο και αποτελεί την ιδανική λύση για τα μπαράζ που ακολουθούν.

Η συνέντευξη Τύπου, που θα αποτελέσει την επίσημη παρουσίαση του κ. Μπάγεβιτς, θα προγραμματιστεί μετά την Πρωτοχρονιά.

Ευχόμαστε στον νέο εκλέκτορα πολλή τύχη στο νέο του πόστο και να πετύχει το αποτέλεσμα που ξέρουμε ότι μπορεί, που είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό του 2020».

Ο Μπάγεβιτς θα οδηγήσει τους Βόσνιους στο μπαράζ για το EURO 2020 με τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ αν οι Βαλκάνιοι προκριθούν θα παίξουν με το νικητή του ζεύγους Σλοβακία-Ιρλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου