Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Στα 48 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 20 οι νεκροί

Στα 48 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 20 οι νεκροί

Συνολικά 48 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμοξιολόγος κ. Σ. Τσιόδρας.

Όπως είπε, 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, με μέση ηλικία τα 78 έτη.

Συνολικά υπάρχουν 743 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τα οποία 134 νοσηλεύονται. Οι 45 από τους ασθενείς που νοσηλεύονται βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Η μέση ηλικία των ανθρώπων στις ΜΕΘ είναι τα 68 έτη, οι περισσότεροι είναι άντρες με υποκείμενο νόσημα.

Χαρδαλιάς: Υγειονομική βόμβα οι επαναπατρισθέντες από την Ισπανία

«Υγειονομική βόμβα» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τους Έλληνες που έχουν επαναπατριστεί από την Ισπανία και μπήκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο.

«Η απόφαση μας για την απομόνωση βασίστηκε σε συγκεκριμένα μοντέλα ρίσκων. Τα περισσότερα κρούσματα της νόσου προέρχονταν από τη Βόρεια Ισπανία και οι πτήσεις προέρχονταν από Βαρκελόνη και περιοχές της Βόρειας Ισπανίας... Βλέποντας αυτό προχωρήσαμε στην απομόνωση, και 21 από τους 263 επιβάτες συνολικά και στις δύο πτήσεις βγήκαν θετικοί» τόνισε.

Ο ίδιος κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό σημείωσε πως μέσα σε ένα 24ωρο «έχουν σταλεί 1,3 εκατ. sms στο 13033».

Για τις ώρες λειτουργίας των σούπερ μάρκετ πρόσθεσε ότι τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 07:00 - 21:00 και το Σάββατο 07:00 - 20:00.

Δείτε το βίντεο με τις νεότερες ανακοινώσεις σχετικά με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα από τον επικεφαλής λοιμοξιολόγο κ. Σ. Τσιόδρα:


Δείτε την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά:




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου