Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Le Figaro: Γιατί οι Έλληνες εκτιμούν τόσο τον Σωτήρη Τσιόδρα



Σε ένα εκτενές άρθρο της Αλεξίας Κεφαλά η Le Figaro παρουσιάζει το πρόσωπο των ημερών στην Ελλάδα: τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.


«Ο Σωτήρης Τσιόδρας, λαμπρός ειδικός στον τομέα των λοιμώξεων και αναγνωρισμένος σε όλον τον κόσμο, ανακαλύφθηκε από τους Έλληνες κατά τη διάρκεια αυτής υγειονομικής της κρίσης. Σήμερα είναι η καθημερινή φωνή ενημέρωσης σχετικά με τον ιό», αναφέρει το άρθρο και εξηγεί γιατί έχει γίνει το πιο αγαπημένο πρόσωπο των Ελλήνων αυτόν τον καιρό.

«Είναι 6 μ.μ., χτυπά το κουδούνι για όλες τις εκπομπές της δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης. Είναι η ώρα για την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την εξέλιξη του COVID-19, που πλήττει τη χώρα. Αυτή είναι η στιγμή, κατά την οποία οι Έλληνες σταματούν όλες τις δραστηριότητες ή τις τηλεφωνικές συνομιλίες, για να παρακολουθήσουν ευλαβικά τα λίγα λεπτά της ενημέρωσης. Ένα σπάνιο φαινόμενο» και συνεχίζει: «Στην οθόνη βλέπουμε έναν άνθρωπο με διακριτική εμφάνιση, σχεδόν εξαντλημένο, αλλά και αθλητικό με ένα σήμα στο κομψό γκρι κοστούμι του με την επιγραφή «Μείνετε σπίτι». Γκρίζα μαλλιά, στρογγυλά γυαλιά και απαλή φωνή. Είναι ο καθηγητής Σωτήριος Τσιόδρας, διευθυντής της Επιτροπής Λοιμωδών Νοσημάτων. Μέχρι τώρα άγνωστος στο ευρύ κοινό, έχει γίνει από την αρχή αυτής της πανδημίας, το πρόσωπο αναφοράς στη χώρα».

Οι Έλληνες, σημειώνει το άρθρο, τον εκτιμούν και για την ηρεμία του, την πολύ καλή γνώση του θέματος, τη βαθιά του συμπάθεια προς όλα τα θύματα και το γεγονός ότι χαιρετίζει καθημερινά την ακλόνητη αφοσίωση του νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι επίσης το αντίδοτο στις ψευδείς ειδήσεις. «Ακόμη και αν επικρίνει τη στάση ορισμένων, οι οποίοι παραμένουν ασυνείδητοι και συνεχίζουν να τρέχουν στις παραλίες, το κάνει χωρίς τόνο κηρύγματος» σχολιάζει στη γαλλική εφημερί΄δα ο Αντρέας Δρυμιώτης, κοινωνιολόγος.

Επισημαίνεται ότι μόλις η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου στην Ιταλία, κ. Τσιόδρας ζήτησε αμέσως από τον πρωθυπουργό αυστηρά μέτρα. Το πιστεύω του: «να είναι ένα βήμα μπροστά από την εξάπλωση».

«Σήμερα, οι Έλληνες γνωρίζουν ότι χάρη σε αυτόν τον καθηγητή, έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο. Η επιστημονική κοινότητα καθώς και η κοινή γνώμη επιβεβαιώνουν ότι θα σημαδέψει ανεξίτηλα την Ιστορία της χώρας» καταλήγει το άρθρο.




Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου