Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Σε νέες business εισέρχεται η ΕΥΔΑΠ

Σε νέες business εισέρχεται η ΕΥΔΑΠ

Πέρασε, σε μεγάλο βαθμό, κάτω από το ραντάρ, αλλά χθες Παρασκευή η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε την έγκριση τροποποίησης...



 του καταστατικού της εισηγμένης εταιρείας. Η ενέργεια αυτή δίνει στην εταιρεία τη δυνατότητα να ξεκινήσει, όποτε ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, να δραστηριοποιείται σε νέους τομείς, με τους πλέον υποσχόμενους να περιλαμβάνουν:

- Την εμφιάλωση και εμπορική διάθεση πόσιμου νερού, δραστηριότητα που θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά τα μεγέθη της εισηγμένης εταιρείας, δεδομένου ότι το πόσιμο αττικό ύδωρ διαθέτει υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

- Την εκτέλεση εργασιών αφαίρεσης ή/και διαχείρισης αμιάντου ή υλικών που περιέχουν αμίαντο κατά την εκτέλεση εργασιών συντήρησης ή αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, δραστηριότητα που θεωρείται προσοδοφόρος, εάν ληφθεί υπόψη ότι σημαντικός αριθμός κτηρίων στην Ελλάδα διαθέτουν αμίαντο.

- Την εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για ίδια ή εμπορική χρήση.

- Την εμπορία παραπροϊόντων επεξεργασίας λυμάτων και ύδατος.

-Την παραγωγή ύδατος από την επεξεργασία λυμάτων προς επαναχρησιμοποίηση και η εκμετάλλευση του ανακτημένου και του μη πόσιμου νερού ιδίως για σκοπούς άρδευσης, για τον εμπλουτισμό υπόγειων υδροφορέων, για βιομηχανική και δημοτική χρήση.

Οι νέες επενδύσεις

Η εταιρεία, που διαβλέπει ευκαιρίες μέσω του νέου ΕΣΠΑ που θα δίνει προτεραιότητα σε έργα ψηφιακής μετάβασης με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, προγραμματίζει νέες επενδύσεις, ύψους 500 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία και συνολικά 1 δισ. ευρώ έως το 2029.

Σε πρώτη προτεραιότητα, όπως ανέφερε, κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάρης Σαχίνης, βρίσκονται έργα στον τομέα της ύδρευσης και της αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική συνολικού προϋπολογισμού 650 εκατ. ευρώ, των οποίων το μεγαλύτερο τμήμα χρηματοδοτείται από κοινοτικά κονδύλια.

Εν γένει, η εταιρεία προγραμματίζει νέες επενδύσεις, ύψους 500 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία και συνολικά 1 δισ. ευρώ έως το 2029.

Στις νέες επενδύσεις ανήκει η σταδιακή αντικατάσταση περίπου 2 εκατ. υδρομετρητών παλαιάς τεχνολογίας με νέους. Στόχος είναι σε ετήσια βάση να τοποθετούνται 100 χιλ. υδρομετρητές, με την εισηγμένη να έχει πραγματοποιήσει, ήδη, δύο πιλοτικά έργα για 80 χιλ. έξυπνους υδρομετρητές.

Σχετικά με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το βιολογικό καθαρισμό της Ψυττάλειας, ο κ. Σαχίνης ανέφερε ότι αναμένεται η γνωμοδότηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) έως τις αρχές του Ιουλίου. Όσον αφορά την υπογραφή της σύμβασης για το αδιύλιστο νερό, κατά τον κ. Σαχίνη, μέχρι το τέλος του έτους, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί.




Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου