Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Προκριματικοί Eurobasket: «Πετά» για Λετονία η Εθνική



Με προορισμό την πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα, θα αναχωρήσει το απόγευμα (16:30) η Εθνική ομάδα μπάσκετ, όπου θα δώσει τους δύο τελευταίους...

της αγώνες για τους προκριματικούς του Eurobasket 2022.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για τους τελικούς της διοργάνωσης και στο τελευταίο «παράθυρο» των αγώνων με Βοσνία Ερζεγοβίνη (20/2, 16:30) και Λετονία (22/2, 19:30), ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του.

Στην πρωινή προπόνηση της Δευτέρας (15/02) συμμετείχαν και οι τρεις διεθνείς της ΑΕΚ, Λίνος Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης και Δημήτρης Μωραϊτης, καθώς από χθες το βράδυ έχει τακτοποιηθεί το θέμα με τη έγκαιρη προσέλευσή τους.

Αφού αποκλείστηκαν οι πέντε διεθνείς του Προμηθέα Πατρών, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού στις τάξεις των Αχαιών και στις θέσεις τους κλήθηκαν τέσσερις νέοι παίκτες, τη Δευτέρα η ΕΟΚ ανακοίνωσε ότι στην αποστολή της «γαλανόλευκης» αναμένεται να ενσωματωθεί την Τετάρτη (17/2) και ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης, ο οποίος θα κάνει τα απαραίτητα τεστ και αν τα αποτελέσματα που πάρει είναι αρνητικά θα ταξιδέψει κι αυτός στη Λετονία.

Πριν από την αναχώρηση της αποστολής ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Γνωρίζοντας και αυτή τη φορά ότι η πρόκριση είναι γεγονός μετά από τους αγώνες του Νοεμβρίου στο Σεράγεβο, είχαμε επεξεργαστεί ένα πλάνο ενσωμάτωσης ακόμα περισσότερων νέων παιδιών στην ομάδα, για να πάρουν τις πρώτες τους παραστάσεις και να συνεχιστεί η διαδικασία της διαδοχής που είναι ιδιαίτερα σημαντική σε βάθος χρόνου για το ελληνικό μπάσκετ.

Η συγκυρία τα έφερε έτσι που έκανε αναγκαστικά μαζικές αυτές τις προσθήκες και πλέον έχουμε μία ομάδα στην οποία οι μισοί παίκτες δίνουν για πρώτη φορά το «παρών» στην Εθνική Ανδρών.

Ανεξάρτητα από το ότι έχουμε προκριθεί, ο στόχος αυτής της ομάδας είναι να εκπροσωπεί πάντα επάξια και με αξιοπρέπεια το μπάσκετ της χώρας και αυτό θέλουμε να πετύχουμε και στη Λετονία.

Συγκεντρωθήκαμε από νωρίς, γιατί δεν υπάρχει πια ένας μεγάλος κορμός που να ξέρει τις... συνήθειες αυτής της ομάδας και απλά να χρειάζεται υπενθύμιση, αλλά πρέπει να γίνει κατά το δυνατόν μια κανονική προετοιμασία.

Νιώθουμε καλά που έχουμε καταφέρει τον πρώτο στόχο μας δύο αγώνες νωρίτερα από το τέλος, την ώρα που βλέπουμε τι γίνεται σε άλλους ομίλους και πόσες παραδοσιακές δυνάμεις αγωνιούν για το αν θα τα καταφέρουν.

Νιώθουμε ακόμα καλύτερα που δίνεται η ευκαιρία σε νέα παιδιά να εξαργυρώσουν τους κόπους και τις προσπάθειές τους με την κλήση στην Εθνική Ανδρών.

Θέλουμε όλο αυτό το σκηνικό να το απολαύσουμε και στα δύο τελευταία παιχνίδια και να διατηρήσουμε μέχρι τέλους την απόλυτα επιτυχημένη παρουσία αυτής της ομάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου