Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Ειδικοί: Τι εισηγούνται για Πάσχα, εστίαση, σχολεία, μετακινήσεις



Συνεδριάζουν τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Με βάση όσα έχουν διαρρεύσει, εισηγούνται:


  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10μμ τη Μεγάλη Εβδομάδα και από τις 11μμ από τη Δευτέρα του Πάσχα
  • Έως εννέα (9) άτομα το Πάσχα από δύο οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους και έως 12 άτομα αν το τραπέζι γίνει σε εξωτερικό χώρο
  • Άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου σε εξωτερικούς χώρους
  • Δια ζώσης διδασκαλία σε Δημοτικά και Γυμνάσια από 10 Μαΐου
  • Διαπεριφερειακές μετακινήσεις από 14 Μαΐου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, για το άνοιγμα της εστίασης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε πως πρόθεση είναι μετά το Πάσχα «να διοχετεύσουμε τους πολίτες κατά βάση σε εξωτερικούς χώρους, αφού και ο καλός καιρός δίνει αυτό το δικαίωμα».

«Κρίμα, ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, να σκοντάψουμε στο τελευταίο εμπόδιο» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης και προανήγγειλε εντατικοποίηση ελέγχων «εκεί όπου εμφανίζονται φαινόμενα υπερσυναθροίσεων, τα οποία προσπαθούμε να τα βλέπουμε με κατανόηση, αλλά και με υποχρέωση σε όσους συμμορφώνονται με τα μέτρα». Τα μέτρα ελέγχου, όπως είπε, θα είναι αυστηρά και ως προς τις μετακινήσεις, ειδικά στα διόδια.

Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι η πολύ μεγαλύτερη διαθεσιμότητα εμβολίων τον Μάιο και βασικό οι πολίτες να πειστούν και να εγγραφούν στην πλατφόρμα.

Σχετικά με τα self-tests, χαρακτήρισε απόλυτα επιτυχή τη μέθοδο με την οποία άνοιξαν τα Λύκεια και σημείωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν μετά το Πάσχα Γυμνάσια και Δημοτικά, εφόσον το εισηγηθούν σχετικά οι ειδικοί.



Πηγή: naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου