Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Βοιωτία: Με χειροπέδες μέλος συμμορίας που έκανε κλοπές σε σπίτια- Περισσότερα από 50 χιλιάδες ευρώ η λεία τους



Συνελήφθη μέλος οργανωμένης συμμορίας και ταυτοποιήθηκαν τέσσερις 4 ακόμη συνεργοί του, εκ των οποίων τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι...

 είχαν ενωθεί σε ομάδα, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στη Θήβα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, τα 5 μέλη της συμμορίας, το χρονικό διάστημα από 30-09 έως 29-11-2022, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά 16 περιπτώσεων κλοπών και 3 αποπειρών κλοπής, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριό τους περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Πιο αναλυτικά, εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα:

13 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής από οικίες,
1 κλοπή από αγροτική αποθήκη,
1 κλοπή από εργοστάσιο, καθώς και
1 κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα – τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά μηχανήματα και εργαλεία, μεγάλη ποσότητα σπόρων τριφυλλιού και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της κλοπής από το εργοστάσιο, ταυτοποιήθηκαν 2 ακόμη άτομα και συγκεκριμένα ένας αλλοδαπός και μία Ελληνίδα, ενώ το μέλος της συμμορίας που συνελήφθη, είχε συλληφθεί στις 3 Δεκεμβρίου, από Αστυνομικούς την Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για στέρηση σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή Θηβών.


Πηγή: tvstar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου