Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Η Ιστορία έδωσε στον Μέσι ό,τι του χρωστούσε, πρωταθλήτρια κόσμου η Αργεντινή



Η θρυλική «Αλμπισελέστε» κατάκτησε το 22ο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στο Κατάρ και θα γυρίσει στο Μπουένος Άιρες ως πρωταθλήτρια κόσμου...

ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό με τη Γαλλία, που κρίθηκε στα πέναλτι.

Η Εθνική Αργεντινής, οι «Γκαούτσος» του Λιονέλ Μέσι, είναι οι νέοι παγκόσμιοι πρωταθλητές, 36 ολόκληρα χρόνια από τότε που ο αείμνηστος Ντιέγκο Μαραντόνα οδηγούσε για δεύτερη και τελευταία ως τις 18 Δεκεμβρίου 2022 φορά την «Αλμπισελέστε» στην ποδοσφαιρική Γη της Επαγγελίας.

Ύστερα από έναν συγκλονιστικό, δραματικό, αξεπέραστο τελικό, η ομαδάρα του Λιονέλ Σκαλόνι άφησε σώμα, νου και ψυχή στο χορτάρι του «Λουσάιλ» κι εκθρόνισε τη μέχρι σήμερα κάτοχο του τίτλου Γαλλία, η οποία χρειάστηκε να κάνει δύο επικές επιστροφές.

Η πρώτη όταν στο δίλεπτο 80΄- 81΄ ισοφάρισε το 0-2 και η δεύτερη στην παράταση, με τον Μπαπέ να ισοφαρίζει ξανά, σε 3-3 αυτή, τη φορά φτάνει στο χατ τρικ (!) έχοντας σκοράρει δύο φορές από τα 11 βήματα και να γίνεται ο μόλις δεύτερος όλων των εποχών που το πετυχαίνει σε τελικό, μετά τον Άγγλο Τζεφ Χαρστ στον τελικό του 1966!

Στη διαδικασία των πέναλτι η Αργεντινή είχε ξεκάθαρο προβάδισμα με τον σπεσιαλίστα Εμιλιάνο Μαρτίνες και το απέδειξε, ευστοχώντας και στα τέσσερα χτυπήματα, έναντι δύο των Γάλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου