Ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει τη θέση του στις διεθνείς αγορές ενέργειας με τη νέα θυγατρική PPC Trading    MotoGP: Το 2ο μισό της σεζόν αποκτά ενδιαφέρον με τη μάχη του Brno να πλησιάζει    Τραγωδία: Βρήκε τον γιο της απαγχονισμένο μέσα στο σπίτι    Στην Αθήνα ο Λαφόν: «Θέλω νίκες με τον Παναθηναϊκό»    Καιρός: Σε θερμικό κλοιό η χώρα με τους άνεμους να υποχωρούν – Στους 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία    Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας    Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή που γίνεται στις νέες αιτήσεις για φθηνό ρεύμα    Πυροσβεστική: Προσοχή σε απόπειρες εξαπάτησης για οικονομικές συναλλαγές    Παίκτης της Ντουμπάι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Ντουέιν Μπέικον    ΔΕΔΔΗΕ: Ανάρτηση Συμπληρωματικού Πίνακα Καλούμενων σε Πρακτική Δοκιμασία για την Ειδικότητα Απασχόλησης Ηλεκτροτεχνικοί Δικτύων ΔΕ      

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Διάκριση για την ελληνική κουζίνα – Δεύτερη καλύτερη στον κόσ



Μια ακόμα φορά που η Ελλάδα διακρίνεται για τις γεύσεις της. Η ελληνική κουζίνα βρέθηκε στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης του ιστότοπου Tasteatlas.


Ο ιστότοπος Tasteatlas διαμορφώνει τη λίστα του βάσει ψηφοφορίας του κόσμου για τα συστατικά, τα πιάτα και τα ροφήματα. Και, όπως φαίνεται από τη δεύτερη θέση της κατάταξης στην παγκόσμια λίστα, οι τουρίστες ψηφίζουν ελληνικά.

Στην πρώτη θέση ψηφίστηκε η γειτονική Ιταλία, με την Ελλάδα να κατατάσσεται δεύτερη και η Ισπανία τρίτη. Η νότια Ευρώπη φαίνεται να έχει βρει το μυστικό της γαστρονομίας, κάτι που επιβεβαιώνεται έμπρακτα από τους τουρίστες.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας Tasteatlas ξεχωρίζουν το ελαιόλαδο Καλαμάτας, τα φυστίκια Αιγίνης, τα ροδάκινα Νάουσας, το σαγανάκι και τον ντάκο.

Ανάμεσα στα μαγαζιά που έχουν ξεχωρίσει όσοι έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας βρίσκονται το Πεσκέσι στο Ηράκλειο, το Αντικριστό στα Χανιά, οι Λουκουμάδες Κτιστάκη στην Αθήνα και το Χαρούπι στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθούν οι γευστικές προτάσεις από Ιαπωνία, Ασία και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με τα τουρκικά πιάτα να καταλαμβάνουν την έβδομη θέση.

Η χρυσή δεκάδα

1. Ιταλία

2. Ελλάδα

3. Ισπανία

4. Ιαπωνία

5. Ινδία

6. Μεξικό

7. Τουρκία

8. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

9. Γαλλία

10. Περού

Στα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα να δοκιμάσεις, σύμφωνα με τις προτάσεις του Tasteatlas, το σουβλάκι καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με τα καλαμάκια να ακολουθούν στενά στη δεύτερη και τον μουσακά να παίρνει το «χάλκινο μετάλλιο» γεύσης.

Τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα

1. Σουβλάκι

2. Καλαμάκι

3. Μουσακάς

4. Χωριάτικη Σαλάτα

5. Τζατζίκι

6. Σπανακόπιτα

7. Παστίτσιο

8. Ραβανί

9. Γεμιστά

10. Πασχαλινά κουλουράκια

11. Χόρτα

12. Μύδια

Η ελληνική κουζίνα

Στη σύγχρονη ελληνική μαγειρική χρησιμοποιούνται ευρέως το ελαιόλαδο, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά, το κρασί, το κρέας, τα λαχανικά, όσπρια, ψάρια και θαλασσινά.

Σημαντική παράμετρος της εγχώριας γαστρονομίας και κουλτούρας είναι οι μεζέδες, ποικιλία από διάφορα μικρά γεύματα. Συνήθως σερβίρονται με κρασί, ούζο ή τσίπουρο σε μεζεδοπωλεία, ουζερί και τσιπουράδικα, καθώς και σε επισκέπτες που μπορεί να φιλοξενεί κάποιος στο σπίτι του.

Η ελληνική κουζίνα χαρακτηρίζεται ως Μεσογειακή, ενώ έχει και ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά με τις παραδοσιακές κουζίνες της Ιταλίας, των Βαλκανίων, της Τουρκίας και του Λεβάντες (τμήμα της Μέσης Ανατολής).

Άλλα σημαντικά τροφικά προϊόντα είναι οι ελιές, οι ντομάτες, το τυρί, οι μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, οι πιπεριές, μυρωδικά, το γιαούρτι και ο χυμός λεμονιού, ενώ θέση στο τραπέζι κατέχει σχεδόν πάντα και το ψωμί.

Σε ό,τι αφορά τα παραδοσιακά γλυκά, κύρια χαρακτηριστικά τους είναι οι ξηροί καρποί και το μέλι, ενώ συχνά χρησιμοποιούνται και διάφορα φρούτα κυρίως για τα λεγόμενα γλυκά του κουταλιού.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου