Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Στίβος: Πρεμιέρα με δύο προκρίσεις



Με την πληγή από τους πρόσφατους σεισμούς νωπή, η Τουρκία υποδέχθηκε στο «Ατακόι» της Κωνσταντινούπολης την αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού αθλητισμού.
 

Το πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γηραιάς Ηπείρου άρχισε χθες, με τους Δημήτρη Τσιάμη και Νίκο Ανδριόπουλο να προκρίνονται στον τελικό του άλματος εις τριπλούν. Οι πρωταθλητές μας αγωνίστηκαν με το σύμβολο του πένθους προκειμένου να τιμήσουν τα θύματα μιας άλλης τραγωδίας, της ελληνικής.

Ο Χρήστος Κοτίτσας ήταν ο πρώτος που μπήκε στην αρένα του «Ατακόι». Με επίδοση 1.50.82 κατέλαβε την 25η θέση στα 800 μ. Η Ελλάδα είχε να συμμετάσχει σε αυτό το αγώνισμα από την εποχή του Παναγιώτη Στρουμπάκου, ο οποίος ολοκλήρωσε την αγωνιστική του καριέρα το 2004.

Ο Δημήτρης Τσιάμης με 16,26 μ. στο τρίτο άλμα προκρίθηκε ως 7ος στον σημερινό τελικό του τριπλούν. Ο Νίκος Ανδριόπουλος με 16,39 μ. στο τελευταίο άλμα του ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ και μπήκε ως 6ος στον τελικό. Αντίθετα, ο Ανδρέας Πανταζής με 16,06 έμεινε εκτός τελικού και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση με τη 12η θέση. Η Αναστασία Μαρινάκου έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό στα 3.000 μ. και με 9.22.35 αποχαιρέτησε το Ευρωπαϊκό από τους προκριματικούς.

Σήμερα το πρωί στη διοργάνωση θα μπει το… βαρύ πυροβολικό του ελληνικού στίβου. Ο Μίλτος Τεντόγλου θα πάρει μέρος στους προκριματικούς του μήκους (08.10), οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ (08.15). Στις 09.40 θα διεξαχθεί ο προκριματικός των 400 μ. με τις Ειρήνη Βασιλείου και Ανδριάνα Φέρρα, στις 10.10 θα αγωνιστεί στο τριπλούν η Σπυριδούλα Καρύδη και στις 11.05 στους προκριματικούς των 60 μ. θα τρέξουν οι Ραφαέλα Σπανουδάκη και Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Στο απογευματινό πρόγραμμα, ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει στο ύψος με τη συμμετοχή του Αντώνη Μέρλου και στον τελικό του άλματος εις τριπλούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου