Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Αναβλήθηκαν τα Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Λαμία – ΠΑΟΚ λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη



Οτιδήποτε άλλο εκτός από αναβολή θα ήταν παράλογο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο συμμετέχει στο τριήμερο πένθος της χώρας, μετά την τραγωδία στα Τέμπη...

κι έτσι τα Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Λαμία – ΠΑΟΚ, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αναβάλλονται!

Η Ελλάδα βυθίστηκε στο πένθος μετά τη σύγκρουση δυο τρένων στα Τέμπη, που προκάλεσαν το θάνατο 38 ατόμων και τον τραυματισμό 66 ατόμων.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος. Τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, 1η Μαρτίου, έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Η χώρα βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές, σε μια ημέρα που ήταν προγραμματισμένοι οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας, Ολυμπιακός – ΑΕΚ (ρεβάνς) και Λαμία – ΠΑΟΚ (πρώτο ματς).

Η ΕΠΟ εξέτασε και ενέκρινε την αναβολή των δυο ημιτελικών. Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία: “με απόφαση του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Παναγιώτη Μπαλτάκου μετά από σχετική επικοινωνία με την κυβέρνηση, οι σημερινοί αγώνες κυπέλλου αναβάλλονται”.

Τα δύο παιχνίδια πρόκειται να οριστούν σε μελλοντική, “ελεύθερη”, ημερομηνία, κάτι που θα μας… απασχολήσει, αφού δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη Τετάρτη (8/3) αναμένεται να διεξαχθεί το Ατρόμητος-ΑΕΚ εφόσον δεν αλλάξει η πρωτόδικη απόφαση, έπειτα ακολουθεί εμβόλιμη αγωνιστική των πλέι οφ, ακολούθως το “παράθυρο” των εθνικών ομάδων και κάπως έτσι το καλεντάρι γίνεται ασφυκτικά πιεστικό για να δοθεί αναβολή σήμερα. Παράλληλα, το Λαμία – ΠΑΟΚ αναβλήθηκε ήδη μια φορά, λόγω του χιονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου