Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Εξιχνιάστηκε σπείρα που έκλεβε οχήματα πολυτελείας – Μία σύλληψη, αναζητούνται τρεις



Στη σύλληψη 29χρονου ομογενούς αλβανικής υπηκοότητας ως μέλους εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές...

πολυτελών οχημάτων τύπου SUV, καθώς και τύπου Smart από διάφορες περιοχές της Αττικής, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Αναζητούνται τρεις ακόμα δράστες, οι οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Η Αστυνομία εξιχνίασε δέκα περιπτώσεις κλοπών οχημάτων καθώς και μία απόπειρα. Ανάμεσα στα θύματα ήταν ένας αλλοδαπός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και ο σύζυγος γνωστής ελληνοαμερικανίδας τραγουδίστριας.

Μετά από έρευνα στην κατοικία του συλληφθέντα, στον Ασπρόπυργο, κατασχέθηκε το υπηρεσιακό όχημα της οργάνωσης, δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δύο ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι οχημάτων, ένα άκοπο κλειδί αυτοκινήτου, ένας ομφαλός κλειδαριάς οχήματος, διάφορα εξαρτήματα οχημάτων, ένα GPS, διαρρηκτικά εργαλεία και 40 μεταλλικά φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαμετρήματος των 9mm.

Η αξία των οχημάτων που είχαν κλαπεί υπερβαίνει το ποσό των 550.000 ευρώ.
Ο τρόπος δράσης της οργάνωσης

Οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του Αυγούστου του 2021 έως και τα μέσα του Ιουνίου του 2022, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, διαπράττοντας διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών υπερπολυτελών οχημάτων, καθώς και μικρής κατηγορίας οχημάτων, τύπου Smart, στις περιοχές Γλυφάδας, Βούλας, Νίκαιας, Περιστερίου και Χαϊδαρίου Αττικής, αποκομίζοντας όφελος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τις πρώτες πρωινές ώρες μετέβαιναν στις προαναφερόμενες περιοχές με δικό τους όχημα και εντόπιζαν τα προς κλοπή οχήματα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους, είχαν σταθμευμένα εξωτερικά των κατοικιών τους ή πλησίον αυτών. Κατόπιν, κατόπτευαν το χώρο, πραγματοποιώντας με το «επιχειρησιακό» τους όχημα συνεχείς διελεύσεις.

Τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προσέγγιζαν πεζή το όχημα-στόχο και αφού έσπαζαν τον υαλοπίνακα της θύρας του οδηγού ή συνοδηγού, απενεργοποιούσαν το σύστημα συναγερμού και το έθεταν σε λειτουργία.

Αφαιρούσαν το όχημα, το οποίο στάθμευαν για μικρό χρονικό διάστημα, σε απομονωμένα σημεία και οδούς (πλησίον αλσυλλίων και πάρκων) σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων και μόλις απέκλειαν την ύπαρξη εγκατεστημένης συσκευής εντοπισμού, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό και στη σύλληψή τους, το μετέφεραν σε άγνωστο σημείο και ακολούθως στο εγκληματικό τους δίκτυο, αποκόμιζαν μεγάλο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου