Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Επτά πνιγμοί σε μία μέρα σε θάλασσες της Ελλάδας – Συστάσεις και συμβουλές από το Λιμενικό



Τον τραγικό αριθμό των 7 νεκρών από πνιγμό είχαμε χθες Πέμπτη (6.7.2023) σε θάλασσες της χώρας μας, με το Λιμενικό να προχωρά σε συστάσεις...

και συμβουλές προς τους πολίτες.

Ειδικότερα, εξ αφορμής των πνιγμών αυτών, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Αλεξίου τόνισε στην ΕΡΤ ότι «καλό θα είναι οι άνθρωποι που πηγαίνουν στην παραλία να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, να μένουν κοντά στην ακτή μέσα από τις σημαδούρες, να προστατεύονται από τον ήλιο ούτως ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα στην υγεία τους που θα καταλήξουν σε δυσάρεστες καταστάσεις.

«Ισχύει ότι το περσινό Ιούνιο είχαμε 67 θανάτους στις ελληνικές παραλίες. Ευτυχώς φέτος τον Ιούνιο αυτό το νούμερο έχει πέσει στο 42. Ωστόσο υπάρχει το ποιοτικό χαρακτηριστικό της ηλικίας, όπου από αυτούς τους 42 συνανθρώπους μας το 88% ήταν ηλικίας άνω των 60 ετών», συμπλήρωσε.

«Γι’ αυτό το λόγο καλό θα ήταν οι άνθρωποι που πηγαίνουν στην παραλία να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, να μένουν κοντά στην ακτή μέσα από τις σημαδούρες, να προστατεύονται από τον ήλιο ούτως ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα στην υγεία τους που θα καταλήξουν σε δυσάρεστες καταστάσεις. Έτσι, ούτως ώστε να μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε τις παραλίες και να μην έχουμε περαιτέρω προβλήματα», είπε.

«Έχουν προβλεφθεί από το Ελληνικό Λιμενικό και γίνονται επισταμένως έλεγχοι στις παραλίες με έμφαση το Σαββατοκύριακο, ούτως ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε την προβλεπόμενη ναυαγοσωστική κάλυψη», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου