Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

MotoGP Sprint: o Martin νικητής, ανοικτό το Πρωτάθλημα



Ο τελευταίος αγώνας Sprint της σεζόν του 2023 ολοκληρώθηκε, με το Πρωτάθλημα να μένει να αποφασιστεί σήμερα και το πεδίο της μάχης...

να μας εξασφαλίζει έναν εκπληκτικό τελικό. Παράλληλα η απόδοση του Marc Marquez εξέπληξε τους πάντες, με ένα εκπληκτικό βάθρο και μερικές τρομερές μάχες με τον τελικό νικητή Jorge Martin.



Η μάχη Martin – Marquez ήταν εκπληκτική…



…και άφησε τα σημάδια της στη φόρμα του Martin!

Ο Francesco Bagnaia (Ducati) κατάφερε να στρίψει πρώτος, μπροστά από τον Maverick Viñales (Aprilia), με τον Ισπανό να κάνει την κίνηση για να περάσει τον επικεφαλής της βαθμολογίας αμέσως και τον Bagnaia να απαντάει και να ξαναπαίρνει την πρώτη θέση. Ο Jorge Martin (Ducati) ήταν τέταρτος αλλά αμέσως πέρασε και αυτός τον Brad Binder (KTM) για να πάρει την τρίτη θέση.
Ακολούθησε άμεσα η προσπάθεια του Martin να περάσει τον Bagnaia και αυτή η προσπάθεια επέτρεψε και στον Brad Binder και στον Marc Marquez (Honda) να τους περάσουν.


Ο Martin όμως ήξερε πολύ καλά ότι για να καταφέρει να κρατήσει τις ελπίδες του ζωντανές για το Πρωτάθλημα έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει και αμέσως επιτέθηκε στον Marquez και ανέβηκε στις θέσεις του βάθρου. Εν τω μεταξύ ο Βagnaia δεχόταν την πίεση του Fabio Quartararo (Yamaha), όμως ο Γάλλος στην προσπάθειά του να περάσει έχασε το μπροστινό και βρέθηκε στο έδαφος.
Μπροστά ο Viñales – που ήταν ο μόνος από τους πρώτους που είχε επιλέξει μεσαία γόμα πίσω – είχε ανοίξει μια μικρή διαφορά, όμως στον πέμπτο γύρο τον είχαν πλησιάσει οι Binder, Martin και Marc Marquez, με τον Βinder να κάνει την πρώτη κίνηση στον έκτο γύρο, αλλά ο αναβάτης της Aprilia απάντησε και κράτησε την πρώτη θέση.
Στον επόμενο γύρο ο Νοτιοαφρικανός έκανε και πάλι την κίνησή του και αυτή τη φορά κατάφερε να μείνει μπροστά, ενώ ακολούθησε και ο Martin στα φρένα της πρώτης στροφής του 8ου γύρου. Ο αναβάτης της Prima Pramac δεν έχασε χρόνο και στη 10η στροφή πέρασε και τον Binder, ενώ λίγο πιο πίσω ο Marquez πέρασε τον Vinales για την τρίτη θέση.
Τελικά ο Binder δεν κατάφερε να απαντήσει και ο Martin πήρε την 9η νίκη του σε αγώνα Sprint φέτος, μειώνοντας τη διαφορά από τον Bagnaia στους 14 βαθμούς. Ο Binder έμεινε στη 2η θέση, με τον Μarc Marquez να επιστρέφει στο βάθρο στο τελευταίο του Σαββατοκύριακο με τη Honda.


O Bagnaia κράτησε την 5η θέση μπροστά από τους Bezzechi, Diggia

O Viñales τελικά τερμάτισε 4ος, ενώ ο Bagnaia πήρε την καρό σημαία στην 5η θέση, αυτό ακριβώς που χρειάζεται να κάνει και σήμερα για να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Βέβαια όλοι γνωρίζουν ότι στους αγώνες πολλά μπορούν να συμβούν και έτσι οπότε είναι δεδομένο ότι ο Martin θα κερδίσει, ούτε το ότι ο Bagnaia θα είναι εύκολα πέμπτος.

O Fabio Di Giannantonio πήρε την έκτη θέση, με τους Marco Bezzecchi, Alex Marquez και Johann Zarco που συμπλήρωσαν τις βαθμολογούμενες θέσεις, οδηγώντας όλοι Ducati.


O Martin πήρε το 9ο Χρυσό φέτος στους Αγώνες Sprint

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά:

MotoGP_Sprint-2

Δείτε τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος:

worldstanding (1).pdf_Sprint-2



O Marc Marquez αποχαιρετάει την Honda με μια τρομερή εμφάνιση

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου