Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Θα επιστραφεί το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ στους πολίτες;



Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να δοθεί πίσω στους πολίτες το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για την ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μανώλης Καψής.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καψής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Σίμου Κεδίκογλου στη Βουλή, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στους πολίτες το ποσό που θα αντιστοιχεί στις ημέρες που η εθνική ραδιοτηλεόραση δεν λειτουργούσε λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Παράλληλα, ο κ. Καψής υποστήριξε ότι έχει ήδη γίνει έρευνα από την οποία προέκυψε ότι ενδεχομένως να υπήρξε κατάχρηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος στην περίπτωση των συνεχιζόμενων απεργιών των εργαζομένων στην εθνική ραδιοτηλεόραση.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πράγματι οι περισσότεροι εργαζόμενοι πληρώνονταν τις ημέρες των κινητοποιήσεων, ενώ υπολογίζεται ότι μόνο 13 ήταν οι απεργοί εργαζόμενοι και για τον λόγο αυτό, όπως είπε, έχει δοθεί εντολή στην διοίκηση να διαπιστωθεί αν αυτό έγινε δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου