Ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει τη θέση του στις διεθνείς αγορές ενέργειας με τη νέα θυγατρική PPC Trading    MotoGP: Το 2ο μισό της σεζόν αποκτά ενδιαφέρον με τη μάχη του Brno να πλησιάζει    Τραγωδία: Βρήκε τον γιο της απαγχονισμένο μέσα στο σπίτι    Στην Αθήνα ο Λαφόν: «Θέλω νίκες με τον Παναθηναϊκό»    Καιρός: Σε θερμικό κλοιό η χώρα με τους άνεμους να υποχωρούν – Στους 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία    Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας    Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή που γίνεται στις νέες αιτήσεις για φθηνό ρεύμα    Πυροσβεστική: Προσοχή σε απόπειρες εξαπάτησης για οικονομικές συναλλαγές    Παίκτης της Ντουμπάι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Ντουέιν Μπέικον    ΔΕΔΔΗΕ: Ανάρτηση Συμπληρωματικού Πίνακα Καλούμενων σε Πρακτική Δοκιμασία για την Ειδικότητα Απασχόλησης Ηλεκτροτεχνικοί Δικτύων ΔΕ      

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Είναι το κρέας που θα παραψηθεί ή αρπάξει καρκινογόνο;


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, όταν το κρέας ψήνεται σε υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργούνται

χημικές ουσίες (ετεροκυκλικές αμίνες), που σχετίζονται με διάφορες μορφές καρκίνου.

 Οι ετεροκυκλικές αμίνες δημιουργούνται όταν τα αμινοξέα των πρωτεϊνών και η κρεατίνη του κρέατος θερμαίνονται στους 190-200οC. 

Σύμφωνα με επιδημιολογικές έρευνες, οι ετεροκυκλικές αμίνες θεωρούνται ύποπτες για την πρόκληση καρκίνου σε στομάχι, συκώτι, έντερο, δέρμα και μαστό. 
Μάλιστα, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι δεν είναι μόνο το κόκκινο κρέας που αν ψηθεί πολύ γίνεται επικίνδυνο. Το ίδιο ισχύει και για το κοτόπουλο ή το ψάρι.

Βέβαια, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η προσθήκη δενδρολίβανου ή ρίγανης ή βασιλικού ή θυμαριού, μπορεί να μειώσει τις ποσότητες ετεροκυκλικών αμινών, που παράγονται κατά τη διάρκεια του ψησίματος σε υψηλές θερμοκρασίες.
πηγή: mednutrition.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου