Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Σήμερα ο μαραθώνιος για "Ένα ποτήρι γάλα για κάθε παιδί"


Σήμερα ο μαραθώνιος για "Ένα ποτήρι γάλα για κάθε παιδί"

Μια προσπάθεια για να βελτιωθεί η καθημερινότητα παιδιών που έχουν ανάγκη, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, είναι σε εξέλιξη σήμερα από την ΕΡΑ Ηρακλείου και το δήμο Ηρακλείου, προκειμένου οι ακροατές να ευαισθητοποιηθούν και να συλλεγεί γάλα μακράς διάρκειας καθώς και συμπληρωματικών προϊόντων πρωινού (χυμοί, συσκευασμένα μπισκότα κ.λ.π.).
Τα είδη που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν σε μαθητές, παιδιά απόρων οικογενειών, καλύπτοντας μέρος των καθημερινών αναγκών τους και ενισχύοντας την προσπάθεια του Δήμου προς την κατεύθυνση αυτή.

Η ΕΡΑ Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου απευθύνονται σε πολίτες και φορείς επικαλούμενοι την ευαισθησία τους και τους καλούμε να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την προσπάθεια, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη τους, ώστε κανένα παιδί να μην πηγαίνει νηστικό στο σχολείο!



Η συλλογή των προϊόντων πραγματοποιείται καθ' όλη την ερχόμενη εβδομάδα στα κατά τόπους Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας (πρώην ΚΑΠΗ), στα γραφεία της ΕΡΑ Ηρακλείου (Μάχης Κρήτης 161-Ηράκλειο) και, σήμερα, Παρασκευή από το πρωί έως το βράδυ έξω από το Δημαρχείο της πόλης.
Μάλιστα, σήμερα, από τις 7 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, καθώς επίσης και από τις 5 έως τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, οι δημοσιογράφοι και οι παραγωγοί της ΕΡΑ Ηρακλείου, θα φιλοξενήσουν στο στούντιο, αλλά και τηλεφωνικά, όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν. Εκπρόσωποι του δήμου Ηρακλείου και άλλων τοπικών φορέων, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες θα δώσουν πρόθυμα το παρόν σ' αυτή την προσπάθεια.
Η μέρα θα κλείσει στο Δημαρχείο, στο κέντρο της πόλης, με μουσικό πρόγραμμα από ντόπιους καλλιτέχνες (Γιάννης Κασσωτάκης, συγκρότημα «Πετρίτες»), που συμμετέχουν αφιλοκερδώς, προκειμένου όλοι οι πολίτες να προσφέρουν και να διασκεδάσουν.
Στην προσπάθεια συμμετέχουν ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης, οι οποίοι έχουν προσκληθεί από την ΕΡΑ Ηρακλείου και θα συνδεθούν κάποια στιγμή με το πρόγραμμά της, για να μεταδώσουν και εκείνοι το μήνυμα αλληλεγγύης!
Συμμετέχει και ο δήμος Μαλεβιζίου
Συμμετέχει και ο δήμος Μαλεβιζίου στην πρωτοβουλία της Ε.ΡΑ. Ηρακλείου και του δήμου Ηρακλείου, στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν γάλατα μακράς διαρκείας και προϊόντα πρωινού (χαμοί, μπισκότα, κλπ) τα οποία θα δοθούν σε μαθητές – παιδιά άπορων οικογενειών.

Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα στο δημαρχείο Μαλεβιζίου, στην πλατεία Μ. Κατσαμάνη στο Γάζι.

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου