Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλος απατεώνας στο διαδίκτυο

Μεγάλος απατεώνας στο διαδίκτυο

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας καιΔίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής, ένας 34χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατʼ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας, προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών και ρύθμισης αγοράς των παιγνίων.




Προηγήθηκε καταγγελία ότι άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και προφασιζόμενος φιλικό πρόσωπο και πελάτη, κατάφερε την έκδοση συνολικά δύο προπληρωμένων καρτών, αξίας εκατό ευρώ η καθεμία, χωρίς ωστόσο να μεταβεί ποτέ για να τις παραλάβει και να τις πληρώσει.

Από την διεξοδική έρευνα των Αστυνομικών Αρχών και κατάλληλη ψηφιακή ανάλυση, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 34χρονος και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού.

Από την έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο (USB STICK) και ένας δρομολογητής (router).

Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας δορυφορικός δέκτης σε λειτουργία, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος στο διαδίκτυο χωρίς την απαραίτητη ειδική «κάρτα», περιέχοντας παράνομο λογισμικό που επιτρέπει την χωρίς συνδρομή θέαση τηλεοπτικών συνδρομητικών καναλιών.

Επιπλέον, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 1-11-2011 έως και 18-10-2012, ο 34χρονος πραγματοποίησε συναλλαγές ύψους περίπου 51.541 ευρώ σε παράνομο διαδικτυακό στοίχημα.



Πηγή: egnomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου