Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Φουρτούνα Γκριμάλντι με όχημα τις Μινωικές

Φουρτούνα Γκριμάλντι με όχημα τις Μινωικές
Φουρτούνες στην ελληνική ακτοπλοΐα προκαλεί ο Εμανουέλε Γκριμάλντι. Ο επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με την Minoan Lines στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς και με τη Hellenic Seaways, όπου είναι μεγαλομέτοχος με 33,35%, σχεδιάζει την επέκτασή του στις ελληνικές θάλασσες. 



Τη στιγμή που οι ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες προσπαθούν με μεγάλη δυσκολία να επουλώσουν τις «πληγές» τους από τις ζημιές, που μόνο για το α' εξάμηνο του 2012 έφτασαν στα 94 εκατ. ευρώ, χωρίς ακόμα να έχουν καταφέρει να τις αντιμετωπίσουν, το χειρότερο που θα μπορούσε να τους συμβεί, είναι μια «τρικυμία», με την μορφή νέου ανταγωνιστή.

Η «τρικυμία» όμως ήρθε να χτυπήσει πλαγιομετωπικά τους Έλληνες ακτοπλόους, προερχόμενη από την Ιταλία. Στο παρασκήνιο συζητείται έντονα ότι ο Γκριμάλντι σχεδιάζει να δρομολογήσει πλοία με ιταλική σημαία στις γραμμές του Αιγαίου, έχοντας Ιταλούς ή άλλης εθνικότητας ως πλήρωμα, και απολαμβάνοντας τα ιταλικά προνόμια, τόσο στο κόστος εισφορών, όσο και στο ποσό που παρακρατείται από τον μισθό των ναυτεργατών, τα οποία δεν αποδίδονται στο κράτος αλλά στον πλοιοκτήτη.

prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου