Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Σε νέα 48ωρη προχωρά η ΠΝΟ


Με οριακή πλειοψηφία και ψήφους 8-7, τα μέλη της ΠΝΟ, οι οποίοι συνεδρίαζαν από τις 10 το πρωί, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία, την τέταρτη κατά σειρά. 


Η νέα απεργία θα ξεκινήσει στις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα λήξει στις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Ο γ.γ. της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς σχολιάζοντας το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιστράτευση του κλάδου είπε ότι «οι επιστρατεύσεις δεν έχουν λύσει θέματα, απεναντίας οξύνουν καταστάσεις».

Την ίδια ώρα, σε ανοιχτή γραμμή βρίσκεται το υπουργείο Ναυτιλίας με το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αναμένονται οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Κ. Μουσουρούλη.




Από το πρωί, ο πρόεδρος της ΠΝΟ, Αντώνης Νταλακογιώργος μιλώντας στον Σκάι, είχε ταχθεί υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων. «Με βάση τα δεδομένα που έχουμε από τη χθεσινή συνάντηση, δεν έχουμε κανένα λόγο να σταματήσουμε έναν αγώνα πετυχημένο», τόνισε.

«Οι προτάσεις που κάναμε χθες και προχθές στην ΠΝΟ ικανοποιούν τα αιτήματα με το παραπάνω», διαμήνυσε στην ίδια εκπομπή ο υπουργός Ναυτιλίας.




Χθες, ο κ. Μουσουρούλης έστειλε τελεσίγραφο προς τους συνδικαλιστές, κάνοντας σαφές πως «περιμένω την απόφαση της ΠΝΟ για λήξη της απεργίας». 

Το τελεσίγραφο της κυβέρνησης λήγει τα ξημερώματα της Τετάρτης (6/2), ενώ για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν τελειώσει η απεργία, ο υπουργός Ναυτιλίας είχε αναφέρει ότι «η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της».


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου