Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Οι πέντε πιο εμβληματικοί φάροι του κόσμου



Εικόνες από τα πιο ρομαντικά παραθαλάσσια τοπόσημα. Η εικόνα ενός φάρου εκπέμπει σίγουρα γοητεία, ενώ γι άλλους συμβολίζει την...


ασφάλεια - ακόμα και την ελπίδα- της επιστροφής στην ξηρά.

Ενώ σήμερα ο κατεξοχήν ρόλος του φάρου έχει εν πολλοίς αντικατασταθεί από την τεχνολογία, η εικόνα ενός υπομονετικού 'γίγαντα' στην άκρη της ακτής παραμένει, τουλάχιστον, ρομαντική.

Παρακάτω, οι πέντε πιο εμβληματικοί φάροι του κόσμου:



Φάρος Madang στην Παπούα, Νέα Γουινέα. O ύψους 28 μέτρων φάρος κατασκευάστηκε το 1959
ως μνημείο προς τιμήν των φυλάκων που προστάτευαν την ακτή, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.





Ο φάρος Low στην Μεγάλη Βρετανία. Ένας από τους μικρότερους του κόσμου, με ύψος μόλις 9 μέτρα. Κατασκευάστηκε το 1832 και ήταν από τους πρώτους φάρους όπου χρησιμοποιήθηκε η έντονη κόκκινη κι άσπρη διχρωμία, ώστε να είναι εύκολα ορατός από τα μακρινά πλοία.



Ο φάρος στο ακρωτήρι Hatteras, στις Η.Π.Α. Ίσως η πιο τυπική και διαδεδομένη εικόνα που φέρνουμε όλοι στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε έναν φάρο. Με ύψος 64 μέτρων, και φτιαγμένος από 1,25 εκατομμύρια (!) τούβλα, είναι ο μεγαλύτερος φάρος σε ολόκληρη την Αμερική.



Ο βυζαντινός φάρος Kiz Kulesi στον Βόσπορο της Κωνσταντινούπολης. Κατασκευασμένος πριν από 2500 χρόνια, όταν μία μάντισσα προέβλεψε άσχημο θάνατο από φίδι για την κόρη ενός σουλτάνου. Ο σουλτάνος έχτισε τότε τον φάρο αυτό καταμεσής του Βοσπόρου, όπου κι έκλεισε την κόρη του για
να την προστατέψει..



Ο φάρος Enoshima στην Ιαπωνία. Ανακαινισμένος το 2003, ο εντυπωσιακότερος φάρος της χώρας αλλάζει χρώματα την νύχτα κι αποτελεί προορισμό τουριστών από όλο τον κόσμο.





lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου