Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Οικονομικό έγκλημα διαρκείας στην Αλμωπία!


Οικονομικό έγκλημα διαρκείας συντελείται σε όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και συγκεκριμένα από το Σεπτέμβρη έως το τέλος Μαΐου...




Η κλοπή των μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ, της γνωστής μας ώς ΔΕΗ είναι ένα θέμα που δε φαίνεται να ενοχλέι κάποιους "αρμόδιους".

Αυτό δε σημαίνει ότι παύει να αποτελεί υψηλής προτεραιότητας αντικείμενο η αποκατάση των κλεμένων μετασχηματιστών....

Πολλοί από εμάς ίσως να μη γνωρίζουμε πόσο σημαντικό θέμα αποτελεί η όλη υπόθεση. Θα αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι το τελευταίο διάστημα Σεπτεμβρίου 2012 - Μαίου 2013 εκλάπησαν μόνο από την Αλμωπία 34 μετασχηματιστές της ΔΕΔΔΗΕ! Επιγραμματικά να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΔΔΗΕ, εκλάπησαν μετασχηματιστές στα δημοτικά διαμερίσματα Νερόμυλων 5, στην Κωνσταντία 3, στην Πολυκάρπη 2, κ.α. !

Οι μετασχηματιστές αυτοί εξυπηρετούσαν κατά κύριο λόγο της ανάγκες των αγροτών και κάποιες μεμονομένες κατοικίες όπως και ορισμένες επχειρήσεις. Ισως να αφήνει το θέμα αδιάφορους τους περισσότερουτς από εμάς, αλλά αν κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό τους κόστους με 4000ευρώ κόστος ανα μετασχηματιστή τότε μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των: 34x4000=136.000 ευρώ, μόνο στην έκταση που περιλαμβάνει χωρικά το Δήμο Αλμωπίας!

Το ευτύχημα είναι ότι οι εργαζόμενοι στην αρμόδια υπηρεσία αποκατάστασης της ΔΕΔΔΗΕ, που έχουν την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας και το καταφέρνουν με το παραπάνω, αταβάλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, είναι απόλυτα συνεπείς με την αποκατάστηση των κλεμμένων μετασχηματιστών, παρ' ότι το προσωπικό είναι ελάχιστο και ο χώρος κάλυψης δυσανάλογος με τη δύναμη εργζομένων!

Το δυστύχημα όμως είναι η έλλειψη φύλαξης της υπαίθρου καιι αυτό είναι ένα θέμα που δεν θα μας απασχολούσε σήμερα εάν είχαν προβλέψει οι "αρμόδιοι" τη φύλαξη της. Ο έλειψη φύλαξης της υπαίθρου γνωρίζουν όλοι αγρότες και όχι μόνο, ότι αποτελεί ανοιχτή πληγή από τότε που κατάργηθηκε η Αγροφυλακή! Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει οδηγηθεί ούτε ένας ύποπτος για το συγκεκριμένο έγκλημα στη Δικαιοσύνη!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου