Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Τρίτη και… φαρμακερή


Λίγες ώρες χωρίζουν τον ΠΑΟΚ από το ραντεβού του με την… ιστορία και την αναμέτρηση με την Σάλκε.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» επιχειρεί για τρίτη φορά να μπει στους ομίλους του Champions League και ευελπιστεί αυτή να είναι και η…φαρμακερή.

Οι προηγούμενες δύο απόπειρές του, του έχουν μείνει χαραγμένες στην μνήμη, όχι τόσο επειδή δεν κατάφερε τελικά να… κουνήσει το σεντόνι, όσο για τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκε.

Από τη μία η ατυχία, αλλά και το ολέθριο λάθος της συμμετοχής του Λιάσσου Λουκά του στέρησαν την πρόκριση απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο… κρότος του αποκλεισμού του ήταν ηχηρός.

Από την άλλη απέναντί του βρήκε τον Άγιαξ, στον οποίο έβγαλε την…ψυχή μεν, αλλά τελικά δεν κατάφερε να τον αφήσει εκτός ομίλων.

Ποιο ήταν, όμως, το χρονικό αυτών των δύο προσπαθειών του ΠΑΟΚ;

Το sport-fm.gr θυμάται και σας το παρουσιάζει.

Αποκλεισμός στα…χαρτιά ελέω Λουκά

Η κληρωτίδα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League το καλοκαίρι του 2004, έβγαλε στον δρόμο του ΠΑΟΚ την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στον απόηχο της κλήρωσης άπαντες ήταν ικανοποιημένοι, καθώς οι Ισραηλινοί θεωρούνταν (και ήταν) ένας βατός αντίπαλος. Ωστόσο, τα πάντα κρίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό το κατάλαβαν στον «δικέφαλο του Βορρά» με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Τούμπα και όχι μόνο γνωρίζει την ήττα 2-1, αλλά στη συνέχεια θα χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά 3-0, λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του Λιάσου Λουκά. Ο Κύπριος παίκτης είχε περάσει ως αλλαγή στην αναμέτρηση με τους Ισραηλινούς, παρά το γεγονός ότι ήταν τιμωρημένος, από την συμμετοχή του την προηγούμενη σεζόν με την Νέα Σαλαμίνα στο Κύπελλο UEFA. Το ολέθριο λάθος των ανθρώπων του «δικεφάλου του Βορρά» να μην ψάξουν την υπόθεση του Λουκά, κόστισε στον σύλλογο την πρώτη του συμμετοχή στους ομίλους του Champions League. Το παιχνίδι στο Ισραήλ είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα και ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα και πάλι, αυτή τη φορά με σκορ 1-0.

Το… πάλεψε αλλά έμεινε με τις εντυπώσεις

Ο ΠΑΟΚ έξι χρόνια μετά τον οδυνηρό του αποκλεισμό από την Μακάμπι, επιστρέφει στα προκριματικά του Champions League για να διεκδικήσει την είσοδό του στους ομίλους της διοργάνωσης. Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς στον δρόμο του… πέφτει ο Άγιαξ, ο οποίος είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Ωστόσο, ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν… μάσησε από το όνομα και αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση. Οι Θεσσαλονικείς στο πρώτο παιχνίδι στο «Άμστερνταμ Αρίνα» παίζουν εξαιρετικά, καταφέρνουν να πάρουν την ισοπαλία 1-1 και κάνουν… όνειρα ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα. Στην Θεσσαλονίκη το γήπεδο… βράζει, ο ΠΑΟΚ προηγείται 1-0, αλλά ο «Αίαντας» καταφέρνει να πάρει προβάδισμα δύο γκολ και να κάνει το 3-1. Ο ΠΑΟΚ «πάλεψε», έκανε το 3-3, αλλά τελικά έχασε στις λεπτομέρειες μία πολύ μεγάλη πρόκριση.

Πάει για το… σεντόνι

Η τρίτη και.. φαρμακερή θέλει ο ΠΑΟΚ να είναι αυτή του η προσπάθεια για να μπει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Απέναντί του τίθεται η… πρώην του Χουμπ Στέφενς Σάλκε, η οποία αν και είναι το φαβορί, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο. Ωστόσο, για να φτάσει μέχρι τα play-off ο «δικέφαλος του Βορρά» χρειάστηκε να αποκλείσει την Μέταλιστ, από την οποία αν και γνώρισε την ήττα στην Τούμπα (2-0) και έμεινε στην ισοπαλία 1-1 στην Ουκρανία, κατάφερε να προκριθεί μέσω…UEFA. Οι Ουκρανοί αποκλείστηκαν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτή τη φορά… χαμογέλασε ο ΠΑΟΚ. Ό,τι του στέρησε ο Λουκάς το 2004, του το έδωσε η Μέταλιστ το 2013. Πλέον μένει να αποκλείσει το φαβορί, ώστε να ξεπεράσει και το δεύτερο άσχημο βίωμά του. Μπορεί να τα καταφέρει; Η απάντηση στο γήπεδο.


Πηγή:sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου