Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Τελικός Νο2 για την εθνική, κόντρα στη Σλοβενία

Τελικός Νο2 για την εθνική, κόντρα στη Σλοβενία

Ενα ακόμα κρίσιμο ματς για την υλοποίηση του στόχου πρόκρισης στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2013 δίνει η εθνική μας ομάδας (22:00, ΑΝΤ1, ΟΤΕsport3).


Κόντρα στη διοργανώτρια Σλοβενία οι Ελληνες διεθνείς ψάχνουν μόνο τη νίκη (ύστερα από την επικράτηση της Κροατίας επί της Ιταλίας) που θα τους κρατήσει «ζωντανούς» για την συμμετοχή στην 8άδα.

Χωρίς τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και κόντρα στους Σλοβένους θεατές που αναμένεται να κατακλείσουν το κλειστό της Λουμπλιάνα, η ομάδα του Τρινκιέρι χρειάζεται απλά να δείξει την αγωνιστικότητα και την πίστη που έδειξε κόντρα στην Ισπανία...

Τι θέλουμε...

Με δύο νίκες, η Εθνική θα είναι σίγουρα στους «8». Σε περίπτωση πάντως ήττας σήμερα, η Ελλάδα ουσιαστικά αποχαιρετά την διοργάνωση, ενώ με δύο νικές μπορεί ακόμα και την πρωτιά στον όμιλο, που εξασφαλίζει καλύτερο σταύρωμα στα προημιτελικά.

Η προϊστορία

Δεκατρείς φορές έχει βρεθεί στο δρόμο της εθνικής ομάδας μπάσκετ των Ανδρών η αυριανή (22:00) της αντίπαλος, Σλοβενία, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να «μετράει» 8 νίκες και 5 ήττες. Μάλιστα, η Ελλάδα μετράει τρεις διαδοχικές νίκες τα τελευταία χρόνια, με την αρχή να έχει γίνει στο Ευρωμπάσκετ του 2009, και αύριο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Β' φάσης του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας ευελπιστεί να κάνει το «4 στα 4».

Οι διαιτητές

Ο Γερμανός Ρόμπερτ Λοτερμόζερ, ο Πορτογάλος Φερνάντο Ρότσα και ο Ρουμάνος Μάριους Τσιούλιν ορίστηκαν να διευθύνουν το αποψινό ματς μεταξύ Ελλάδας και Σλοβενίας.


Πηγή:Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου