Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστροφή ή αποκλεισμός!


Το σημερινό ματς είναι κυριολεκτικά ζωής ή θανάτου, καθώς η Εθνική απόψε κόντρα στην Ισπανία (18.45) αποφασίζει αν θα παλέψει μέχρι τελικής πτώσεως για την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ ή θα παραδοθεί στη μοίρα της.


Μονόδρομος η ελληνική αντεπίθεση

Απόψε αποφασίζουμε: βελτιωνόμαστε ή βυθιζόμαστε στα προβλήματά μας; Σκληραίνουμε ή παραμένουμε soft; Παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας ή εμφανιζόμαστε κατώτεροι των περιστάσεων;

Η επιλογή θα πρέπει να είναι προφανής και οι διεθνείς να είναι αποφασισμένοι να αποδείξουν πως απλώς αδίκησαν τους εαυτούς τους στα δύο προηγούμενα παιχνίδια (σ.σ.: με Ιταλία και Φινλανδία) και ότι μπορούν να βγουν από τη δύσκολη θέση. Πώς;

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη αυτή ελληνική αντεπίθεση επιχειρείται από την πιο δύσκολη αφετηρία. Απέναντι στην Εθνική και την αναζήτηση της ανάστασής της ορθώνεται το πανύψηλο εμπόδιο της Ισπανίας, της καλύτερης κατά τους ειδικούς ομάδας της διοργάνωσης ως τώρα, αλλά και κακού δαίμονα της ελληνικής ομάδας, που συνηθίζει να της φράζει τον δρόμο προς το όνειρο ή να μετριάζει τη χαρά της ακόμη και στις μεγάλες στιγμές της ιστορίας της.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει εστιάσει στην αντιμετώπιση των ταχύτατων και δημιουργικών γκαρντ της ισπανικής ομάδας (Ρούμπιο, Καλντερόν, Ροντρίγκεθ, Ρούντι και Γιουλ), αλλά και στην κολόνα της ρακέτας, τον Μαρκ Γκασόλ. Ο έλεγχος του ρυθμού, η διατήρηση της συγκέντρωσης και η απάντηση στο σκληρό παιχνίδι της καλύτερης άμυνας της διοργάνωσης με το ίδιο νόμισμα υποτίθεται πως είναι τα βασικά ζητούμενα για την εθνική μας ομάδα.

Με… ελληνικό ενδιαφέρον

Δύο αναμετρήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον, μπασκετικό αλλά και αμιγώς… ελληνικό, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Πέμπτης. Στις 15.30 η Κροατία αντιμετωπίζει τη Φινλανδία και στις 22.00 η Ιταλία τη Σλοβενία. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ιδανικό σενάριο για την Εθνική είναι να κερδίσουν Κροάτες και Ιταλοί, διότι έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες πρόκρισης της ελληνικής ομάδας ακόμη και με δύο νίκες.




Πηγή:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου