Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

«Alonso και Raikkonen είναι ισάξιοι για τη Ferrari» δηλώνει ο επικεφαλής της ομάδας, Stefano Domenicali



Από το 1950, όταν ο Enzo Ferrari είχε τολμήσει να έχει στην ίδια ομάδα δύο Παγκόσμιους Πρωταθλητές, τους Alberto Ascari (Πρωταθλητής του 1952) και Giuseppe Farina (Παγκόσμιος Πρωταθλητής 1950), έχουν αλλάξει πολλά στη Formula 1 και πολλά περισσότερα στην κόκκινη ομάδα.


Το σημερινό αφεντικό του Μαρανέλο, ο Luca di Montezemolo, μάλλον ήθελε να κοιμάται ήσυχος και γι’ αυτό, ενώ διαφήμιζε πως στη δική του ομάδα δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος οδηγός, πάντα είχε έναν κορυφαίο οδηγό και έναν άλλον σε ρόλο δεύτερου βιολιού στην ορχήστρα. Βέβαια, δεν ήταν και λίγες οι φορές που ο... αναπληρωματικός κόκορας στο κοτέτσι έβγαζε γλώσσα στον πρώτο, αλλά πάντα στο τέλος, η προκαθορισμένη ιεραρχία γινόταν σεβαστή από όλους.

Την εποχή που στη Ferrari (και στην F1) μεσουρανούσε ο Michael Schumacher, ο ρόλος των Eddie Irvine και Rubens Barrichello ήταν σαφώς προκαθορισμένος, όπως και αυτός του Felipe Massa αργότερα. Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος που λέει πως αν για παράδειγμα ο Massa έφερνε τα αποτελέσματα του Alonso οι ρόλοι τους θα είχαν αντιστραφεί.

Μένει λοιπόν τώρα να αποδειχθεί κατά πόσον αυτό μπορεί να ισχύσει. Με δύο παγκόσμιους στα pit, η Ferrari πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί τον ανταγωνισμό που μοιραία θα χτυπήσει κόκκινο ανάμεσα στους Kimi και Fernando.

O τελευταίος μπορεί να δήλωνε ότι θα δεχτεί την όποια απόφαση της ομάδας του για την επιλογή του team mate του, αλλά η ψυχούλα του ξέρει πόσο εύκολα κατάπιε το χαπάκι που ακούει στο παρατσούκλι Iceman.




Σε κάθε περίπτωση, η δήλωσή του σε σχέση με την αποχώρηση του Massa είναι ξεκάθαρη για το κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Felipe για όλη την υποστήριξη που έδωσε σε μένα και στην ομάδα σε αυτό το ταξίδι που κάναμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Στο τέλος της χρονιάς δεν θα είναι εύκολο να αποχαιρετήσω έναν team mate σαν κι αυτόν. Ήταν πάντα πραγματικός επαγγελματίας και αφοσιωμένος στην ομάδα και είμαι βέβαιος ότι μέχρι το τέλος θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για την Scuderia που αγαπάει τόσο πολύ».

Ο Αlonso έτσι κι’ αλλιώς είναι περίεργος χαρακτήρας και όλοι θυμούνται όσο συνέβησαν τόσο στη σύντομη συμβίωσή του με τον Jacques Villeneuve το 2004, όσο βέβαια και με τον Lewis Hamilton στη McLaren.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ferrari, Stefano Domenicali, προσπαθώντας να εξηγήσει τους λόγους που η ομάδα επέλεξε τον Kimi Raikkonen για μια δεύτερη καριέρα στη Ferrari τόνισε πως η ομάδα έχει δουλέψει με τον Kimi για 3 χρόνια, από το 2007 έως και το 2009, και ποτέ δεν είχε πρόβλημα.

Αναφερόμενος στον χαρακτήρα του επεσήμανε πως κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο. Δεν μπορείς να περιμένεις από έναν Φιλανδό να αρχίσει να λέει ανέκδοτα στα ιταλικά ή να κάνει τον κλόουν, ωστόσο ο συνδυασμός του εκφραστικού και παθιασμένου μεσογειακού χαρακτήρα του Fernando με το ήρεμο, να το πούμε έτσι, στιλ του Kimi, φαίνεται πως ελκύει πολλούς, την ώρα που το δίδυμο Fernando - Kimi είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να έχουμε σήμερα στην Formula 1 από άποψη ταλέντου, εμπειρίας, ανταγωνιστικού πνεύματος και ικανότητας στο να προχωρήσουν την εξέλιξη του μονοθεσίου.

Το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο James Allison στη μεταγραφή του Kimi φαίνεται από την επόμενη δήλωση του Domenicali ο οποίος είπε πως «ο James Allison μας έχει διαβεβαιώσει για το πόσο ο Φιλανδός έχει προοδεύσει στον οδηγικό τομέα και στον τομέα της εξέλιξης τα τελευταία 2 χρόνια».

Τέλος, αναφερόμενος στο πως μπορούν να συνυπάρξουν οι δύο κορυφαίοι οδηγοί στην ίδια ομάδα, απάντησε φέρνοντας για παράδειγμα το ποδόσφαιρο, όπου πολλά «αστέρια» μαζί χτίζουν τις κορυφαίες ομάδες, ενώ για όσους λένε και γράφουν πως επίτηδες επελέγη ο Kimi για να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στον Alonso, είπε πως «ο Fernando αποτελεί περιουσιακό στοιχείο για την ομάδα και θα είναι για πολύ καιρό ακόμα μαζί μας. Είμαι βέβαιος ότι είναι ο πρώτος που χάρηκε με την επιλογή μας να ενισχύσουμε την ομάδα, γιατί είναι πολύ έξυπνος για να μην κατάλαβε ότι μια δυνατότερη ομάδα μόνο πλεονέκτημα και γι’ αυτόν μπορεί να είναι».


Πηγή:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου