Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Χτύπησαν ξανά οι ιερόσυλοι. 'Εκλεψαν νεκροταφείο



Συνελήφθησαν, το απόγευμα της Παρασκευής το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. 



της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, Έλληνες, ηλικίας 40 και 27 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ναρκωτικά.

Ειδικότερα προχθές νωρίς το απόγευμα, οι δύο δράστες μετέβησαν στο Νεκροταφείο Πυρίου Θηβών, όπου προκάλεσαν φθορές σε τέσσερις τάφους και αφαίρεσαν από αυτούς δύο εικόνες, τέσσερα μπρούτζινα καντήλια και έναν μπρούτζινο σταυρό. Οι πράξεις τους όμως έγιναν αντιληπτές από περιοίκους, οι οποίοι ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ., που περιπολούσαν στην περιοχή, μετέβησαν άμεσα στο σημείο όπου εντόπισαν και συνέλαβαν επ' αυτοφώρω τους δύο δράστες.

Τα ανωτέρω κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον φύλακα του Νεκροταφείου, ο οποίος προσδιόρισε την αξία της φθοράς στους τάφους και των αφαιρεθέντων αντικειμένων στο χρηματικό ποσό του 2.000 ευρώ.

Επιπλέον σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν 25 ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν διέθεταν την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.



Πηγή:lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου