Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ασταμάτητος ο Παναθηναϊκός



Τρίτωσε το καλό για τον Παναθηναϊκό! Μετά τον Ολυμπιακό, μετά τον Άρη, το «τριφύλλι» έκανε τη «δουλειά» του και στα Γιάννενα, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ για την 29η αγωνιστική.



«Χρυσός» σκόρερ και μάλιστα με στυλ, λόγω του εναέριου σουτ που έπιασε- ο Ατζαγκούν στο 35’ κι ενώ οι «πράσινοι» έπαιξαν όσο χρειάστηκε, δίχως να φορτσάρουν και δίχως να παίξουν στο… κόκκινο!

Άλλωστε την Τετάρτη ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΟΦΗ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, που αποτελεί το φετινό μεγάλο στόχο.

Η ομάδα του Αναστασίου έφτασε στους 56 βαθμούς, ούσα στο -3 απ’ τον Ατρόμητο και στο -2 απ’ τον ΠΑΟΚ (ματς λιγότερο) στη «μάχη» για τα πλέι οφ.

Το ματς

Αυτό το «κλισέ» που λέει πως οι παίκτες πρέπει να «ζεσταθούν» στην αρχή; Ε, στον Παναθηναϊκό βρήκε απόλυτη εφαρμογή. Γιατί οι παίκτες του ήταν «παγωμένοι» στην έναρξη του αγώνα και λίγο έλειψε να πληρώσουν την «τρικυμία». Γιατί αν δεν ήταν ο Τριανταφυλλόπουλος να βάλει σωτήρια το τάκλιν και να εμποδίσει τον Ίλιτς να σκοράρει σε κενή εστία -έπειτα από τραγικό λάθος του Μέντες- τότε τα πράγματα πιθανώς να ήταν διαφορετικά. Οι «πράσινοι» δεν πατούσαν καλά στο πρώτο τέταρτο, ο Αναστασίου έκανε παρατηρήσεις και σιγά-σιγά μετά το 20’ άρχισαν να αποδίδουν οι «φωνές»!

Ο έλεγχος του αγώνα πέρασε σε… πράσινα χέρια. Με καλή πλέον κυκλοφορία της μπάλας, έχοντας κλείσει τον ΠΑΣ στα καρέ του, ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίζει σαν… Παναθηναϊκός και να θέλει να δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Και λίγο πριν το μισάωρο ήρθε η πρώτη ευκαιρία για το τριφύλλι, με τον Νάνο να πιάνει «βολίδα» από μακριά, αλλά να μην μπορεί να σημαδέψει στην εστία του Βελλίδη! Κι όσο περνούσε η ώρα, όλο και εντείνονταν οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων. Και τελικά στο 36’ δικαιώθηκαν. Με τον Ατζαγκούν να πιάνει εναέριο βολέ εν κινήσει και να «εκτελεί» τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, άνοιξε το σκορ και έδιωξε λίγο απ’ το άγχος που υπήρχε, την ώρα που οι Γιαννιώτες είχαν πλέον περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι στην επίθεση.

Το «τριφύλλι» είχε αυτό που ήθελε. Και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους δεν έδειξε διάθεση να θέλει να κυνηγήσει κάτι παραπάνω, αφού το γκολ το είχε. Και ο χρόνος κυλούσε υπέρ του. Κι όποτε χρειάστηκε να επέμβει ο Καπίνο –όπως στην φάση του 68’ και τον «κεραυνό του Ίλιτς- ο νεαρός πορτιέρο δήλωσε «παρών» και κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του. Διορθωτικές αλλαγές έκαναν και οι δύο προπονητές. Ο μεν Πετράκης για να βρει τον τρόπο να ισοφαρίσει, ο δε Αναστασίου για να «κλειδώσει» το τρίποντο. Και η είσοδος του Μπεργκ στον αγώνα, έδωσε άλλο… αέρα στην επίθεση των «πρασίνων».

Και στο 77’ δεν ήθελε πολύ να «τελειώσει» το ματς και πάλι ο Ατζαγκούν. Ωστόσο το κοντινό του σουτ βρήκε στον… τοίχο ή καλύτερα στα πόδια του Βελλίδη, που κράτησε την ομάδα του στο κόλπο και διατήρησε το ενδιαφέρον για τα τελευταία λεπτά. Ένα ενδιαφέρον που τελικά έμεινε μόνο σε… φιλολογικό επίπεδο. Κι αυτό διότι η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε «δέσει» και δεν επέτρεπε καμία «εισβολή», η επίθεση του ΠΑΣ δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Καπίνο και το 1-0 έμεινε ως το φινάλε, με τον Μπεργκ να χάνει την τελευταία μεγάλη στιγμή στο ματς, όταν θέλησε να σκοράρει με στυλ, που δεν του βγήκε (σε ψιλοκρεμαστό σουτ).



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου