Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι αγοραστές για τον ΑΔΜΗΕ -Ποιοι οι επικρατέστεροι

Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι αγοραστές για τον ΑΔΜΗΕ -Ποιοι οι επικρατέστεροι

Το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψήφιων αγοραστών του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, οι οποίοι και θα υποβάλλουν προσφορές για το 66% της εταιρείας.


Παράγοντες της αγοράς εκφράζουν αισιοδοξία πως στην πρώτη φάση του διαγωνισμού θα συμμετάσχουν διαχειριστές δικτύων εντός και εκτός ΕΕ και άλλα funds.

Οπως αναφέρει το euro2day, ανάμεσα στα ονόματα των υποψήφιων επενδυτών είναι ο ενεργειακό όμιλος TERNA, η State Grid Corporaion of Chin -SGCC, και συνταξιοδοτικά funds της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος η ΔΕΗ και οι σύμβουλοί της αναμένεται να προεπιλέξουν τις εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια της πρόσκλησης ,όπως είναι η εμπειρία στη διαχείριση δικτύων, η χρηματοοικονομική κατάσταση και άλλα.

Οι προεπιλεγέντες θα υπογράψουν συμβάσεις εμπιστευτικότητας για να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση και να αποκτήσουν πρόσβαση στο virtual data room για το νομικό και οικονομικό έλεγχο του ΑΔΜΗΕ.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με την ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή και την υπογραφή της συμφωνίας αγοραπωλησίας και της συμφωνίας μετόχων, ενώ για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα πρέπει να ληφθούν οι εγκρίσεις από τις εθνικές και κοινοτικές αρχές, οι οποίες και θα αξιολογήσουν για το κατά πόσο η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον ΑΔΜΗΕ, δεν συγκρούεται με τις κοινοτικές ενεργειακές οδηγίες και το δίκαιο του ανταγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου