Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Πρωτιά του Ολυμπιακού με νέο ρεκόρ του Σπανούλη












Την 7η νίκη σε 8 αγώνες πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα (89-79) με αντίπαλο τη Νεπτούνας και βρίσκεται αγκαλιά με την πρωτιά στον όμιλο. Παρά τις απουσίες...

(Πρίντεζης, Παπαπέτρου, Λοτζέσκι, Κατσίβελης) οι «ερυθρόλευκοι» δεν συνάντησαν δυσκολίες, παρότι δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο, καθώς η πρώτη θέση ήταν σχεδόν εξασφαλισμένη.
Πλέον ο Ολυμπιακός χρειάζεται μια νίκη στα δύο επόμενα παιχνίδια της α' φάσης ή στη χειρότερη περίπτωση, αν κάνει δύο ήττες, να χάσει με διαφορά μικρότερη των 6 πόντων στον εντός έδρας αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα την επόμενη εβδομάδα.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Σπανούλης που πέτυχε 13 πόντους και έγινε ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, πίσω από τους Ναβάρο και Μπράουν.
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού χρειαζόταν τρεις πόντους για να ξεπεράσει τον Λάκοβιτς και το κατάφερε από το πρώτο πεντάλεπτο του παιχνιδιού, καθώς στο τέλος της α' περιόδου πρόλαβε να σημειώσει τους 10 από τους 13 πόντους του.
Πλέον ο Σπανούλης είναι ο μοναδικός παίκτης που βρίσκεται στο Τοπ-5 δύο στατιστικών κατηγοριών στην ιστορία της Ευρωλίγκας, αυτή των σκόρερ, αλλά και σ΄ αυτή των πρώτων στις τελικές πάσες.
Σπουδαία εμφάνιση για τον Ολυμπιακό έκανε και ο Πέτγουεϊ που τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου