Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Δέκα τρόποι για να ασφαλίσετε το ΙΧ σας φθηνά και σωστά

Δέκα τρόποι για να ασφαλίσετε το ΙΧ σας φθηνά και σωστά

Περισσότεροι από 600.000 οδηγοί οδηγούν το όχημά τους χωρίς καμία απολύτως ασφάλιση. Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να πιέσει αυτούς...

 τους οδηγούς απειλώντας τους με ηλεκτρονικό μήνυμα ότι αν δεν ασφαλίσουν τα οχήματά τους, τότε θα τους επιβάλλει πρόστιμο 500 ευρώ. Σε αυτούς τους 600.000 οδηγούς που βρίσκονται ή θα βρεθούν σε αναμμένα κάρβουνα, έρχονται να προστεθούν και οι εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί, οι οποίοι, υπό την πίεση των εξόδων, είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την ασφαλιστική τους εταιρεία για να βρουν μια φθηνότερη λύση.
Όλο αυτό το κλίμα, δημιουργεί μεγάλη κινητικότητα. Οι ασφάλειες αυτοκινήτου επιστρέφουν στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος –και για λόγους εποχικότητας καθώς πολλά συμβόλαια λήγουν στο τέλος του χρόνου- κάτι που σημαίνει ότι οι συμβουλές για σωστή επιλογή, καθίστανται εξαιρετικά επίκαιρες. Ιδού τι πρέπει να προσέχουμε για να ασφαλίσουμε σωστά και φθηνά το αυτοκίνητό μας.  
  1. Ασφαλίζουμε το αυτοκίνητο στην εμπορική του αξία καθώς δεν πρόκειται να αποζημιωθούμε για ποσό μεγαλύτερο από αυτήν.
  2. Εξετάζουμε τις εκπτώσεις που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για συνδυαστικά πακέτα (ασφάλεια ΙΧ μαζί με κατοικία, ασφάλιση τουλάχιστον δύο αυτοκινήτων, ετήσιο συμβόλαιο κλπ)
  3. Η ασφαλιστική που θα επιλέξουμε καλό είναι να έχει ενταχθεί στο μητρώο μελών άμεσου διακανονισμού (γνωστού και ως φιλικού). Για το 2014, έχουν εγγραφεί 26 εταιρείες. Θα τις δείτε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών ()
  4. Κατά την ανανέωση του συμβολαίου εξακριβώνουμε ότι έχουν διατηρηθεί όλες οι καλύψεις. Δεν είναι αυτονόητο ότι παραμένουν οι ίδιες. Στο βιβλίο με τους όρους και τις καλύψεις περιγράφονται όσα πρέπει να γνωρίζουμε.
  5. Οι πρόσφατες πλημμύρες στην Αττική είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν εκατοντάδες ΙΧ. Αποζημιώνονται μόνο όσοι έχουν κάλυψη για φυσικά φαινόμενα. Ξεχωριστά παρέχεται πολλές φορές η κάλυψη για το χαλάζι.
  6. Η πιο συνηθισμένη –βάσει στατιστικών- ζημιά στα αυτοκίνητα είναι η θραύση κρυστάλλων. Παρέχεται ως προαιρετική ασφάλιση ενώ αρκετές εταιρείες καλύπτουν και θραύση για φανάρια και καθρέπτες.
  7. Αν το όχημα οδηγεί νέος οδηγός, η ασφαλιστική εταιρεία πρέπει να το γνωρίζει καθώς σε περίπτωση ατυχήματος μπορεί να μην αποζημιώσει πλήρως.
  8. Η νομική προστασία παρέχεται και αυτή ως συμπληρωματική κάλυψη. Υπάρχουν εταιρείες οι οποίες εξειδικεύονται αποκλειστικά σε αυτό έτσι ώστε ο οδηγός να καλύπτεται σε περίπτωση που χρειαστεί να στραφεί κατά της εταιρείας στην οποία έχει ασφαλίσει το αυτοκίνητό του για αστική ευθύνη.
  9. Εξετάζουμε αν η κάλυψη για οδική βοήθεια είναι φθηνότερη αν την «αγοράσουμε» μέσω του ασφαλιστικού συμβολαίου και όχι από ανεξάρτητη εταιρεία. Χρήσιμο είναι στην κάλυψη οδικής βοήθειας να παρέχεται και αυτοκίνητο αντικατάστασης
  10. Το να διαθέτει η ασφαλιστική εταιρεία δίκτυο συμβεβλημένων συνεργείων είναι θετικό καθώς το αυτοκίνητό σου, σε περίπτωση ατυχήματος, επισκευάζεται χωρίς να χρειαστεί να εκταμιεύσεις χρήματα τα οποία θα περιμένεις να εισπράξεις στη συνέχεια από την ασφαλιστική.



Πηγή: fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου