Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

«Άγκυρα» σε τσιγαράδικο με 34 εκατομμύρια τσιγάρα στο Ηράκλειο



Φορτίο-μαμούθ μετέφερε το τσιγαράδικο σημαίας Σάο Τόμε που εντοπίστηκε σε απόμερη βραχώδη ακτή του κόλπου της Μεσσαράς στο Ηράκλειο.



Σύμφωνα με την καταμέτρηση στο φορτηγό πλοίο “ZAHRA” μεταφέρονταν 34.280.000 τσιγάρα σε 3.500 χαρτοκιβώτια με το συνολικό ύψος των διαφυγόντων φόρων να υπολογίζεται σε πάνω από 6,2 εκατ. ευρώ.





Τη Δευτέρα συνελήφθησαν επ» αυτοφώρω οχτώ άτομα, έξι μέλη του πληρώματος του πλοίου και δύο Έλληνες συνεργοί τους, την ώρα που ξεφόρτωναν τα λαθραία τσιγάρα και τα φόρτωναν σε φορτηγά μέσω ειδικά διαμορφωμένων ταινιοδρόμων και με τη χρήση γεννητριών.


Την Τρίτη και μετά τη συνέχιση των ερευνών οι λιμενικοί συνέλαβαν άλλα επτά άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων σε δεκαπέντε. Σύμφωνα με το cretalive.gr η σύλληψη των «7» ήρθε ως αποτέλεσμα της έρευνας των αρχών που εντόπισαν επτά αυτοκίνητα στην περιοχή που έγινε η εκφόρτωση τα οποία θεώρησαν ότι σχετίζονται με την υπόθεση.





Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τα πληρώματα του εναερίου μέσου και των περιπολικών σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον άψογο συντονισμό και επαγγελματισμό που επέδειξαν, με αποτέλεσμα μία ακόμη μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού Σώματος σε βάρος οργανωμένων κυκλωμάτων εγκληματικότητας .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου