Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ο Λαφαζάνης προαναγγέλλει μειώσεις σε φυσικό αέριο και ΔΕΗ

Ο Λαφαζάνης προαναγγέλλει μειώσεις σε φυσικό αέριο και ΔΕΗ

«Ζητήσαμε να πάρει πίσω τις αυξήσεις, αν δεν το κάνει, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλίες, με όλους τους δυνατούς τρόπους, για να ακυρωθούν οι απαράδεκτες αυξήσεις», ήταν οι φράσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Βουλή.



Μάλιστα ο υπουργός έθεσε θέμα επανεξέτασης των αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ, ώστε η κυβέρνηση να λαμβάνει όλες τις μείζονες αποφάσεις.

Παράλληλα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μίλησε για σημαντικές μειώσεις τον Απρίλιο στο φυσικό αέριο, ενώ θα γίνουν προσπάθειες για μειώσεις και στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

«Είναι αδιανόητο τις αυξήσεις στα τιμολόγια να τις αποφασίζουν οι ανεξάρτητες αρχές και φοβούμαι ότι επίκεινται κι άλλες αυξήσεις», είπε, χαρακτηρίζοντας σκανδαλώδες το γεγονός ότι η απόφαση για τις αυξήσεις που ελήφθη πριν τις εκλογές δεν δημοσιοποιήθηκε, ούτε στην συνάντηση που έγινε πρόσφατα στο υπουργείο με παρόντες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης η απόφαση ελήφθη στις 30/12/2014 αλλά κρατήθηκε στο συρτάρι και εμφανίστηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στις 4/3/2015, αιφνιδιάζοντας τον.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου