Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

5 πράγματα μέσα στο σπίτι που ξεχνούν να καθαρίσουν ακόμα και οι πιο καθαροί άνθρωποι



Μπορεί να τα έχεις όλα τακτοποιημένα στην εντέλεια αλλά υπάρχουν μερικά πραγματάκια τα οποία ξεχνάς να καθαρίσεις. Δες ποια είναι αυτά…


Καφετιέρα: Αν ο καφές σου έχει αρχίσει να έχει περίεργη γεύση τότε κατά πάσα πιθανότητα έχεις πολύ καιρό να πλύνεις την καφετιέρα σου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι μια φορά το μήνα να βάζεις 50-50 λευκό ξίδι και νερό και να πατάς το κουμπί σαν να πρόκειται να φτιάξεις καφέ. Έπειτα κάνε το ίδιο μόνο με νερό για να φύγει και η μυρωδιά του ξιδιού.

Μαξιλαράκια: Μπορεί να πλένεις συχνά τις μαξιλαροθήκες των μαξιλαριών του κρεβατιού σου αλλά τι γίνεται με τις μαξιλαροθήκες από τα διακοσμητικά μαξιλαράκια σου; Από πότε έχεις να τις πλύνεις;

Σκουπιδοτενεκές κουζίνας: Αν το ντουλάπι της κουζίνας σου έχει αρχίσει να μυρίζει κάπως τότε μάλλον φταίει ο σκουπιδοτενεκές που έχεις μέσα σε αυτό. Πολλες φορές μπορεί να περάσουν βακτήρια και βρωμιές από όλα τα πράγματα που πετάς μέσα από τη σακούλα σκουπιδιών και να κάτσουν στον σκουπιδοτενεκέ.

Πλυντήριο πιάτων: Mπορεί να σου φαίνεται αυτονόητο το καθάρισμά του και να νομίζεις ότι πλένεται ενώ πλένονται και τα πιάτα που βρίσκονται μέσα σε αυτό, αλλά δεν είναι έτσι. Πρέπει πού και πού να καθαρίζεις το φίλτρο του και να κάνεις μια σκέτη πλύση χωρίς πιατικά.

Πλυντήριο ρούχων: Το ίδιο ακριβώς ισχύει με το πλυντήριο ρούχων. Πρέπει μία φορά το 6μηνο, τουλάχιστον, να κάνεις μια πλύση με άδειο πλυντήριο.




Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου