Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Επικίνδυνες καλοκαιρινές τροφές!



Ποιος δεν λατρεύει τα πικ-νικ και τα μπάρμπεκιου; Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στην προετοιμασία των τροφίμων, η κατανάλωση...


 σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να καταστεί επικίνδυνη για την υγεία σας.
Όπως αναφέρει το περιοδικό Health κάθε χρόνο 1 στους 6 Αμερικανούς αρρωσταίνει λόγω μικροοργανισμών που υπάρχουν στις τροφές.
«Ο κανόνας που πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας είναι ότι τα τρόφιμα δεν πρέπει να μένουν έξω για περισσότερο από 4 ώρες», αναφέρει η διαιτολόγος Amy Goodson. Με ποιες τροφές πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεχτικοί:
Burger
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο και τον χρόνο ψησίματος του κρέατος. Αν το μπιφτέκι δεν είναι καλά μαγειρεμένο μπορεί να μεταφέρει επικίνδυνα βακτήρια.
Dressing για σαλάτες
Μπορεί να απολαμβάνετε τις σαλάτες το καλοκαίρι, αλλά ειδικά όταν φτιάχνετε dressingγια σαλάτες, όπως στην σαλάτα του καίσαρα, πρέπει να προσέχετε τα ωμά αυγά. Η υπηρεσία τροφίμων συμβουλεύει να βράζετε καλά τα αυγά και να πλένετε όλα τα υλικά που αναμειγνύονται μαζί.
Στρείδια
Ένα καλοκαιρινό τραπέζι σίγουρα περιλαμβάνει και θαλασσινά εδέσματα. Αλλά προσοχή: Βακτήρια όπως vibrio parahaemolyticus και vibrio vulnificus συναντώνται σε ωμά οστρακοειδή και ιδιαίτερα στα στρείδια, προκαλώντας δηλητηριάσεις. Και τα δύο βακτήρια μπορεί προκαλέσουν διάρροια, εμετό και κοιλιακό άλγος.
Σπιτικό παγωτό
Μπορεί να είναι απολαυστικό, αλλά το σπιτικό παγωτό που παρασκευάζεται από ωμά αυγά μπορεί να γίνει επικίνδυνο λόγω σαλμονέλας. Για την παρασκευή παγωτού οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση κρέμας ως βάση και παστεριωμένων αυγών.
Κοτόπουλο
Τα κοτόπουλα συνήθως είναι μολυσμένα με σαλμονέλα και πρέπει να είναι πολύ καλά ψημένα ώστε να μην περιέχουν μικρόβια. Σύμφωνα με έρευνα του 2014 (Consumer Reports) το 97% των κοτόπουλων (στήθος κοτόπουλου) ήταν μολυσμένα με επιβλαβή βακτήρια.




Πηγή: stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου