Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ήττα από Ισλανδία! Έμπαζε πίσω η "γαλανόλευκη"

Εθνική Ελλάδας: Ήττα από Ισλανδία! Έμπαζε πίσω η `γαλανόλευκη`

Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να κάνει το 2/2 στα φιλικά του Μαρτίου. Η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε ηττήθηκε από την Ισλανδία με 3-2, παρότι βρέθηκε να προηγείται με 2-0, εμφανίζοντας...

 πολλά προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία και ειδικά στις στημένες φάσεις.

Το παιχνίδι, πάντως, στο "Γ. Καραϊσκακης" ήταν εξαιρετικό, με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο να αποζημιώνονται από το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες. Πέντε γκολ, τέσσερα δοκάρια και τρομερός ρυθμός στην αναμέτρηση.

Ο αγώνας:

Η Ισλανδία μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και είχε δοκάρι μόλις στο τέταρτο λεπτό. Ο Χάλφρεντσον εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από δύσκολη θέση, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καπίνου. Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, η Εθνική Ελλάδας άρχισε να παίρνει τα ηνία της αναμέτρησης και στο 19' ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φορτούνη. Ο Τοροσίδης ανατράπηκε στην περιοχή από τον Χάλφρεντσον, με τον μέσο του Ολυμπιακού να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη “γαλανόλευκη” φανέλα.

Στο 31' ο Φορτούνης “χτύπησε” ξανά. Έπειτα από λάθος απομάκρυνση του Ίνγκασον, ο άσος των “ερυθρόλευκων” “εκτέλεσε” τους Ισλανδούς μ' ένα πολύ δυνατό σουτ. Η αντίδραση των φιλοξενούμενων, πάντως, ήταν άμεση. Έπειτα από λάθος του Οικονόμου, ο Τραούστασον μείωσε σε 2-1 στο 34', νικώντας με σουτ τον Καπίνο.



Στο 43' ο Καρέλης σημάδεψε το δοκάρι του Κρίστινσον, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι Ισλανδοί είχαν και δεύτερο δοκάρι σε τρομερό σουτ του Κιάρντανσον.

Δεύτερο δοκάρι και για την Εθνική Ελλάδας στο 48' σε κεφαλιά του Τζιόλη, έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο υποτάχθηκε στη συνέχεια άνευ όρων στις ορέξεις των Ισλανδών, οι οποίοι στο 70' έκαναν το 2-2 με κεφαλία του Ίνγκασον, έπειτα από φάουλ του Σίγκουρτσον, ενώ στο 82' πραγματοποίησαν την ολική ανατροπή με τον Σίγκορσον να κάνει το 3-2 με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ.



Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να απειλήσει μέχρι το φινάλε του αγώνα κι έτσι επέστρεψε στα αρνητικά αποτελέσματα, μετά από τη νίκη επί του Μαυροβουνίου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καπίνο - Μόρας, Οικονόμου, Σιόβας - Τζιόλης, Σταφυλίδης, Τοροσίδης (77' Πέτσος), Χολέμπας, Φορτούνης (77' Ταχτσίδης) – Παπάζογλου (46' Βέλλιος), Καρέλης (46' Διαμαντάκος).

Ισλανδία (Λαρς Λάγκερμπακ, Χέιμιρ Χάλκριμσον):
Κρίστινσον (46' Χάλντορσον), Σέβαρσον, Χέρμανσον, Ίνγκασον, Γκούντμουντσον, Μπόντβαρσον (83' Φινμπόγκασον), Γκούναρσον (46' Μπιάρνασον Μπίρκιρ), Χάλφρεντσον (46' Σίγκουρντσον), Κιάρτανσον (Σίγκορσον), Τραούστανσον (Μπιάρνασον Θίοντορ), Σκούλασον.



Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου