Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Τζόρτζεβιτς: «Δεν νομίζω να ξαναδούμε φέτος τον Παππά»

Τζόρτζεβιτς: «Δεν νομίζω να ξαναδούμε φέτος τον Παππά»

Στην αποκάλυψη ότι ο Νίκος Παππάς δύσκολα θα αγωνιστεί ξανά εφέτος με την φανέλα του Παναθηναϊκού προχώρησε ο τεχνικός των «πράσινων», Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, σε συνέντευξη του στη NOVA.

Παράλληλα, ο Σέρβος μίλησε για τη μέχρι σήμερα πορεία της ομάδας στην Euroleague, για τη συνέχεια των Κυπελλούχων Ελλάδας στα πλέι οφ της διοργάνωσης, αλλά και για τα σχέδια του για το υπόλοιπο της εφετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο Τζόρτζεβιτς αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Διαμαντίδη και στην προσπάθεια που κάνει να μεταπείσει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού και να παρεμείνει στην ενεργό δράση για ακόμη μία σεζόν.

«Ό,τι έγινε με τον Παππά είναι κάτι συνηθισμένο. Συμβαίνουν αυτά στις ομάδες», είπε σχετικά με την περίπτωση του Έλληνα γκαρντ και συνέχισε: «Δε νομίζω να τον ξαναδούμε φέτος. ίσως του χρόνου πάλι, εξαρτάται από εκείνον. Είναι στα χέρια του η κατάσταση για το πως θα κυλήσει η συνεργασία μας από εδώ και πέρα».

Μιλώντας για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τη χθεσινή του βράβευση από την Euroleague, δήλωσε: «Είμαι ευλογημένος, τυχερός που τον έχω παίκτη. Μακάρι να τον έχω και την επόμενη σεζόν. Είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Euroleague. Είναι ταπεινός, παρά το πόσο σπουδαίος είναι. Έκανε μεγάλα πράγματα, αλλά παρέμεινε ταπεινός.

Είναι σπουδαίο παράδειγμα για όλους. Είναι σημαντικός όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για το ελληνικό μπάσκετ, για τον ελληνικό αθλητισμό, για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι τεράστια προσωπικότητα. Προσπαθούμε ακόμη να τον πείσουμε να μείνει μία σεζόν ακόμη. Ευχαριστιέται τους τελευταίους μήνες. Συνεχίζει να δουλεύει σκληρά. Είναι εντυπωσιακά ταπεινός. Τον... πειράζω και του λέω συνεχώς να μείνει για τρία χρόνια ακόμη.

Έχω μιλήσει τόσο με τον "Μήτσο", όσο και με τον κ. Γιαννακόπουλο για να μείνει. Αυτή η τιμή που έκανε η Euroleague στον Δημήτρη ήταν σπουδαία. Μακάρι να το ζήσουν και άλλοι οι παίκτες. Είναι τρομερή η αγάπη του κόσμου που έχει για εκείνον. Χρωστάει πολλά το ευρωπαϊκό μπάσκετ στον Διαμαντίδη».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή του τοποθέτηση, σύμφωνα με την οποία είχε πει εδώ και δύο μήνες στους παίκτες του πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει μέχρι το Final Four της Euroleague, ανέφερε: «Όντως, είχα πει στους παίκτες μου από την αρχή πως παλεύουμε για να προκριθούμε στο Final Four. Παίζουμε για να νικάμε. Το μπάσκετ το προσεγγίζεις με δύο τρόπους. Ως ένα παιχνίδι να παίξουμε, και ως ένα παιχνίδι να κερδίσουμε. Εδώ είμαστε για να νικήσουμε».

Σε ερώτηση για τις τρεις μεταγραφές (Χέινς, Ουίλιαμς, Χάντερ) που έγιναν πριν την έναρξη του β' γύρου του Top 16 είπε: «Θέλαμε το κάτι παραπάνω στο ροτέισον, κυρίως στο θέμα της ενέργειας και της αθλητικότητας, και για αυτό ενισχυθήκαμε. Όταν κουράζεσαι, δεν κουράζονται μόνο τα πόδια σου, αλλά και το μυαλό σου. Πρέπει να βελτιωθούμε και άλλο. Έχουμε τρομερό κλίμα στα αποδυτήρια, είναι η εξαιρετική η ατμόσφαιρα μεταξύ μας».

Σχετικά με την αγάπη που υπάρχει από τους φιλάθλους προς την ομάδα, είπε: «Νιώθω την επιθυμία του κόσμου να φτάσουμε στο Final Four ύστερα από 4 χρόνια. Ο κόσμος πάντα μας στήριζε και ήταν δίπλα μας. Μας βοήθησαν πάρα πολύ, ειδικά ύστερα από ήττες που μας πλήγωσαν. Υπάρχει μία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ ομάδας και των φιλάθλων μας. Εκτιμούμε την αγάπη τους και τους ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη. Αισθάνομαι την δίψα του κόσμου για πρόκριση στο Final Four».

Σε ερώτηση για το αν αισθάνεται πίεση από την επιθυμία όλων να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο, απάντησε: «Αγχος, πίεση. Ελάχιστες φορές ένιωσα πίεση στο μπάσκετ και αυτό γιατί αγαπώ το μπάσκετ, λατρεύω το παιχνίδι. Κανείς δεν μπορεί να βάλει περισσότερη πίεση σε εμένα από εμένα. Έχω πάντα υψηλές απαιτήσεις από εμένα.

Κάποια στιγμή προσπάθησα να φύγω από το μπάσκετ, γιατί δεν ευχαριστιόμουν πλέον το παιχνίδι, αλλά επέστρεψα όταν μου έλειψε και άρχισα να το αγαπώ και πάλι. Θα σας πω κάτι. Στο παρελθόν ο κόουτς Ομπράντοβιτς, όταν αγωνιζόμουν ακόμη σαν παίκτης, μου ζήτησε να έρθω να παίξω μπάσκετ στον Παναθηναϊκό. Του είπα κόουτς σε ευχαριστώ, αλλά πλέον δεν ευχαριστιέμαι το παιχνίδι, οπότε δεν θέλω απλά να έρθω. Και έμεινα εκτός μπάσκετ.

Τέλος, μιλώντας μεταξύ άλλων για τις πιθανές διασταυρώσεις στα πλέι οφ της Euroleague με τη Λαμποράλ Κούτσα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είπε: «Ποτέ δεν σκέφτομαι τις διασταυρώσεις. Δεν διαλέγουμε αντίπαλο. Εγώ το βλέπω πως οι άλλοι δεν θέλουν να παίξουν με τον Παναθηναϊκό, όχι εμείς με κάποια άλλη ομάδα. Πιστεύω στους παίκτες μου. Την κατάλληλη στιγμή ο Παναθηναϊκός θα έχει το πρόσωπο που θέλει».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου