Κρήτη: Η πρόσφατη χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημιές σε αμπέλια, δενδρώδεις καλλιέργειες και ελιές    Τένις: 'Εχασαν Τσιτσιπάς και Σάκκαρη    Ειδικοί συνιστούν απαγόρευση των οθονών για παιδιά κάτω των έξι ετών    Φορολοταρία Μαρτίου: Έγινε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε μέχρι 50.000 ευρώ    Ορίστηκαν οι ημιτελικοί του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ – Τι ισχύει για το Παναθηναϊκός – Προμηθέας    Θρήνος στο Πολεμικό Ναυτικό: Ανθυπολοχαγός έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια εκπαίδευσης    IRIS: Από 1η Νοεμβρίου άμεσες πληρωμές χωρίς προμήθεια σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα    Σεισμική δόνηση 3,1 Ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητή και στην Αττική Σεισμική δόνηση 3,1 Ρίχτερ στην Εύβοια    Καιρός: Ισχυροί βοριάδες, νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα     Έρευνα: Αυτοκίνητα ηλεκτρικά ή υβριδικά; – Οι διαφορές στο κόστος χρήσης      

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Tο «καλύτερο νερό της Ευρώπης» βραβεύτηκε το νερό του Ψηλορείτη

Tο «καλύτερο νερό της Ευρώπης» βραβεύτηκε το νερό του Ψηλορείτη

Ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο απέσπασε για την ποιότητα του, το Εμφιαλωμένο Μεταλλικό νερό ZARO’S, που προέρχεται από πηγές που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη της Κρήτης.

Πρόκειται για τη διάκριση «Βραβείο Ανώτερης Γεύσης iTQi» που απονέμεται από το Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi των Βρυξελλών, τον πρωτοπόρο οργανισμό δοκιμής και αξιολόγησης καταναλωτικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών.

Πιο συγκεκριμένα, το ZARO’S αξιολογήθηκε από 30 κριτές, ανάμεσα στους οποίους διεθνούς φήμης γευσιγνώστες αλλά και βραβευμένοι με αστέρι Michelin σεφ, αποσπώντας 2 αστέρια για τη ποιότητα και τη γεύση του νερού του. Κατά την διάρκεια των δοκιμών, κάθε προϊόν υπόκειται σε γευσιγνωσία στα «τυφλά» σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες οργανοληπτικής ανάλυσης. Από τους δοκιμαστές ζητείται να αξιολογήσουν τα προϊόντα σαν να τα είχαν οι ίδιοι στο δικό τους σπίτι και όχι σύμφωνα με τα στάνταρ των εστιατορίων τους.

Κάθε αξιολογούμενο προϊόν ελέγχεται μέσα στο πλαίσιο μιας αισθητηριακής ανάλυσης, όπου κάθε μέλος της Επιτροπής λαμβάνει υπόψη του κριτήρια, όπως η οσμή, όψη, γεύση, επίγευση, υφή κλπ. Οι κριτές επίσης καταγράφουν τα σχόλιά τους και -αν χρειαστεί- κάνουν προτάσεις για βελτιώσεις.

Επισημαίνεται ότι κάθε χρόνο, προϊόντα όλων των κατηγοριών διατροφής από περισσότερες από 130 χώρες παγκοσμίως, συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό στον οποίο δοκιμάζονται με «τυφλές δοκιμές» από 120 φημισμένους σεφ και γευσιγνώστες με εξειδικευμένη εμπειρία στη γεύση.



Οι κριτές της επιτροπής του iTQi, προερχόμενοι από 17 διαφορετικές χώρες, είναι μέλη μεγάλου κύρους οργανισμών εστίασης στην Ευρώπη, όπως Maîtres Cuisiniers of France, Académie Culinaire de France, Hellenic Chef’s Association, Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, Federazione Italiana Cuochi, Nordic Chefs Association, Associaciones des Cocineros de España, World Master Chefs Society, Verband der Köche Deutschlands και της Association de la Sommellerie Internationale (ASI) για τα ποτά.

Πηγή: iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου