Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ψηλά στη λίστα ο Γκάμπριελ



Ο Κένι Γκάμπριελ αποτελεί αυτή τη στιγμή τον υπ΄ αριθμόν 1 μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού για να καλύψει το κενό του Τζέιμς Γκιστ.


Ο 27χρονος πρώην παίκτης του Ρεθύμνου και νυν της Λοκομοτίβ Κουμπάν θεωρείται από τον Τσάβι Πασκουάλ ως ο καταλληλότερος όχι μόνο για να αντικαταστήσει τον συμπατριώτη του στην θέση «4», αλλά για να μπει απευθείας στην πεντάδα και να δώσει λύσεις κάτω από τη ρακέτα και έξω από αυτή.

Μετά το πρωτάθλημα που κατάκτησε με την Καρσίγιακα στην Τουρκία ο Αμερικανός φόργουορντ (2.03) υπέγραψε στην ομάδα του Κράσνονταρ. Ωστόσο, η μέχρι τώρα συνεργασία του με το ρωσικό σύλλογο δεν είναι η καλύτερη, με αποτέλεσμα να αναζητείται η φόρμουλα για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε μία ανάσα από τον Ολυμπιακό, είναι 27 ετών, με ύψος 2,03μ., πολύ αθλητικός, με αξιόλογο σουτ από μακριά και αγωνίζεται στη θέση «4». Εφέτος τα στατιστικά του δεν είναι καθόλου καλά (5.3 πόντοι, 3.1 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 1.1 κλεψίματα σε 18,1 λεπτά ανά αγώνα, αλλά πέρυσι ήταν εξαιρετικός στην Τουρκία, όπου είχε 11.4 πόντους (39.9% στα τρίποντα), 5.7 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ σε 28 λεπτά ανά αγώνα.

Στη λίστα του Πασκουάλ είναι και ο Ντρου Γκόρντον. Ο 26χρονος Αμερικανός (2.06μ.), αδερφός του Άαρον που παίζει στο Ορλάντο θεωρείται ότι πλησιάζει περισσότερο στον τρόπο παιχνιδιού του Γκιστ, αλλά υστερεί στο μακρινό σουτ. Αγωνίζεται στη Λιθουανία με την φανέλα της Λιέτουβος Ρίτας, οπότε αυτό σημαίνει ότι για να φύγει θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για να «σπάσει» το συμβόλαιό του.

Διαθέτει σημαντική ευρωπαϊκή εμπειρία καθώς έχει αγωνιστεί στις Παρτιζάν, Σάσαρι, Μπάνβιτ και Ρεμς. Εφέτος στο EuroCup έχει 16.2 πόντους (60% στα δίποντα, 20% στα τρίποντα), 11.4 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ και 1.8 κλεψίματα σε 32 λεπτά ανά αγώνα. Η περίπτωσή του σαφώς και είναι πιο δύσκολη από αυτή του Γκόρντον, μιας και η ομάδα του τον χρειάζεται και για να τον δώσει θα πρέπει να αμειφθεί αδρά και παράλληλα να βγει στην αγορά για τον αντικαταστάτη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου