Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Το αργότερο έως την Τετάρτη η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων



Το αργότερο έως την Τετάρτη πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, ενώ όπως τονίζεται...



σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Διευκρινίζεται ότι η χρονική περίοδος για τον υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων αφορά το διάστημα από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Οι μισθωτοί των οποίων η εργασιακή σχέση δεν διήρκησε για ολόκληρο το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου, ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής και ως εκ τούτου παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους και τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να κινηθεί η αυτόφωρος διαδικασία.

Το ΣΕΠΕ, όπως τονίζεται, θα είναι στην διάθεση των εργαζομένων όλη την επόμενη περίοδο προκειμένου να εξασφαλιστεί το νόμιμο δικαίωμα τους στο Δώρο Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου