Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Εθνική κωφών γυναικών από… χρυσάφι!

Mπάσκετ: Εθνική κωφών γυναικών από… χρυσάφι!

Tην πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας της έγραψε το Σάββατο η Εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών γυναικών στη Σαμσούντα.


Πιο συγκεκριμένα, η «γαλανόλευκη» στον μεγάλο τελικό των Deaflympics επικράτησε 67-50 της Λιθουανίας και κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο, ένα χρόνο μετά την πρωτιά στο EuroBasket της Θεσσαλονίκης.

Οι παίκτριες της Αθηνάς Ζέρβα έφτασαν έδειξαν σε ακόμα ένα παιχνίδι τα τεράστια ψυχικά αποθέματα τους μέσα στο παρκέ και κατάφεραν να ανέβουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώνοντας μάλιστα τη διοργάνωση αήττητες.

Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η Πατέρα με 20 πόντους και την ακολούθησαν για την ελληνική ομάδα οι Αγαγιώτου και Κοτσιάφτη με 11.

Στην αρχή του μεγάλου τελικού η Εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ (7-0 και 12-8 στο δεκάλεπτο), ωστόσο ανέβασε στροφές και γύρισε το παιχνίδι.

Μάλιστα κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μισού για να πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια με το ταμπλό να γράφει 21-21.

Στη συνέχεια η Ελλάδα και Λιθουανία πήγαιναν χέρι χέρι στην τρίτη περίοδο (38-39) αλλά στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο μίλησε η ψυχή των Ελλήνων διεθνών παικτριών.

Η ομάδα της Ζέρβα βελτίωσαν την άμυνά τους και με ένα επιμέρους 28-12 πήραν το ροζ φύλλο αγώνα και μαζί την πρώτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες με το σημαντικό επίτευγμά τους.



Όλος ο μεγάλος τελικός


Τα δεκάλεπτα: 12-8, 21-21, 38-39, 50-67.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Γιόκιτε (13 (3), Μεσκίνε, Ναρουσεβιτσιούτε 7 (7 ριμπ.), Ζέγκιτε, Μπουρμπάιτε 9 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Μιλασαουσκάιτε 2, Μπαρεϊκιένε, Βαλάϊτίτε 7 (3 τρίπ., 12 ριμπ.), Σεγκζντάιτε 6, Εσκερκάιτε 6.

ΕΛΛΑΔΑ:
Χαϊνά 5 (1 τρίπ., 6 ασ.), Σαρακατσάνη 9, Αγαγιώτου 11 (3), Κοτσιρέα, Σπίνου, Μελίνη, Βεράνη, Βουδούρη 5, Κοτσιάφτη 11, Πατέρα 20 (2), Μπαλκόγλου 6 (2).





Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου