Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Πλήρης διαφωνία ΕΡΤ-NOVA για τα τηλεοπτικά



Καμία απολύτως πρόοδος δε σημειώθηκε στις συζητήσεις ανάμεσα στη Super League και στη Nova, σχετικά με τη μείωση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας περιόδου.


Επίσης δεν υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στο συνδρομητικό κανάλι και στην ΕΡΤ, μετά την πρόταση της δημόσιας τηλεόρασης για να πάρει «πακέτο» αγώνων του νέου πρωταθλήματος.

Πάνω από τρεις ώρες διήρκησε το δ.σ. του συνεταιρισμού, εντούτοις για μία ακόμη φορά δεν βρέθηκε ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που απασχολεί τις ομάδες κι έχει να κάνει με τη μείωση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που έχει προτείνει η NOVA.

Το θέμα που απασχόλησε αποκλειστικά τα μέλη της Λίγκας εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να μην υπογραφεί ούτε σήμερα η προκήρυξη του πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν, καθώς όπως ανακοινώθηκε θα υπάρξει νέα αναβολή έως την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Αυγούστου.

Από την άλλη, μεγάλη είναι και η απόσταση που χωρίζει τις ΕΡΤ και NOVA, σχετικά με το ποιους αγώνες (τους λεγόμενους... εμπορικούς) θα μεταδώσει το κάθε κανάλι την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, καθώς και για τα χρήματα που πρέπει να διατεθούν κυρίως στους «μικρομεσαίους» συλλόγους.

Γι΄ αυτούς προκύπτει πλέον πραγματικό ζήτημα οικονομική επιβίωσης, ενώ στην μεταξύ τους υπόθεση εμπλέκονται εμμέσως και τα τηλεοπτικά δικαιώματα άλλων αθλημάτων και συγκεκριμένα του μπάσκετ.

Αυτό που ελπίζουν, πλέον, οι 16 ομάδες είναι να τα βρουν ΕΡΤ και το συνδρομητικό κανάλι μέχρι την προσεχή Πέμπτη, οπότε θα συνεχιστεί το διοικητικό συμβούλιο και η γενική συνέλευση της Super League.

Παράγοντας μεγάλης ΠΑΕ, ο οποίος προτίμησε να μην αναφερθεί το όνομά του, εξερχόμενος από τα γραφεία της Λίγκας δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου ότι «την Πέμπτη είναι το τέλος του κόσμου».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Λίγκα αναφέρει ότι «την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 θα συνεχιστούν το Διοικητικό Συμβούλιο και η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 28ης Ιουλίου 2017 στα γραφεία της Super League, σε ώρες που θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου