Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Euroleague: Με υπογραφή Πρίντεζη η νίκη επί της Ρεάλ



Ενα δικό του παιχνίδι ο Ολυμπιακός το έστειλε στην παράταση, όπως κι εκείνο με τη Φενέρμπαχτσε μερικές εβδομάδες πριν, αλλά η κατάληξη ήταν ίδια...



 οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν, αυτή τη φορά τη Ρεάλ Μαδρίτης με 92-83 στο ΣΕΦ και διατηρήθηκαν στην κορυφή της Ευρωλίγκας μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με ρεκόρ 9-2.

Στα 4΄΄ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και με το σκορ ισόπαλο 72-72 ο Πρίντεζης στήθηκε στη γραμμή των βολών, αλλά αστόχησε και στις δύο. Σαν να ήθελε να εξιλεωθεί, όμως, πήρε την ομάδα στην πλάτη του και με 9 δικούς του πόντους στο επιπλέον πεντάλεπτο (οι επτά συνεχείς) οδήγησε εκ του ασφαλούς τους συμπαίκτες του.

Ο αγώνας έπρεπε να έχει «κλείσει» για τον Ολυμπιακό από την κανονική διάρκεια, καθώς στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκάλεπτου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με διαφορά 13 πόντων και συγκεκριμένα με 60-47 στο 31΄. Οι ενδείξεις προοιωνίζονταν μια άνετη επικράτηση, αλλά η πίεση της Ρεάλ σε όλο το γήπεδο δεν είχε απάντηση από τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Η «βασίλισσα» μείωσε σταδιακά τη διαφορά κι ένα λεπτό πριν τη λήξη ο Πρίντεζης, με τέσσερις σερί πόντους, έγραψε το 72-67. Ο Ντόντσιτς μείωσε με τρίποντο στους τρεις (72-69), ενώ ο Κάρολ ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο στα 12,7" πριν τη λήξη, για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος με τον τρόπο που αναφέρθηκε προηγουμένως.

Ο... υπαρχηγός του Ολυμπιακού μέτρησε 21 πόντους με 6/8 βολές, 6/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα, «κατέβασε» 7 ριμπάουντ, είχε 2 ασίστ και 27 στην αξιολόγηση, στην πρώτη φετινή εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη στην Ευρωλίγκα. Η πειραϊκή ομάδα είχε πέντε με διψήφιο αριθμό πόντων, έναντι δύο της Ρεάλ (Ντόντσιτς 33, Κάρολ 24).

Συγκεκριμένα, ο Στρέλνιεκς είχε 15 πόντους, ο Παπανικολάου 14, και οι Μιλουτίνοφ, ΜακΛιν από 12, ενώ ο V-Span στην επιστροφή του μέτρησε 7 πόντους με ένα τρίποντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου