Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Αποχωρεί από την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός!

Αποχωρεί από την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός και η Ευρωλίγκα οδηγήθηκαν σε οριστική ρήξη! Οι προτάσεις των «πράσινων» δεν έγιναν αποδεκτές από το συμβούλιο των μετόχων και...



το «τριφύλλι» ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη διοργάνωση μετά την ολοκλήρωση της σεζόν και επιστρέφει στη FIBA!

Μετά το τέλος του συνεδρίου της Ευρωλίγκας στη Μαδρίτη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ποστάρισμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έστειλε το δικό του μήνυμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει εκεί που το μπάσκετ έπρεπε να είναι... Οριστική απόφαση».



Στη σύσκεψη των 11 μετόχων της διοργάνωσης, που έγινε παρουσία του Τζόρντι Μπερτομέου, η αντιπροσωπεία του Παναθηναϊκού εξαπέλυσε κατά μέτωπο επίθεση στον CEO της Ευρωλίγκας και έθεσε θέμα ψηφοφορίας και εκλογής νέου επικεφαλής.

Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή, ενώ ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια εξέφρασε πολλά παράπονα για τη διαιτησία.

Οι «πράσινοι» μετά τους ισχυρισμούς των υπευθύνων της Εuroleague ότι όλες οι ομάδες είχαν ταχθεί υπέρ της τιμωρίας τους αλλά και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, θέλησαν να ακούσουν τις θέσεις των εκπροσώπων. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, γιατί κανένας εκπρόσωπος δεν υποστήριξε ότι πράγματι είχε ταχθεί υπέρ της τιμωρίας του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα, μόνο ένας εκπρόσωπος ζήτησε να μιλήσει τονίζοντας ότι ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο και σχολιάζοντας ότι δεν είναι δυνατό να ζητήσουν οι μέτοχοι την τιμωρία ενός άλλου μετόχου.

Πλέον, η απόφαση για αποχώρηση είναι ειλημμένη και φυσικά για να γίνει αυτό απαιτούνται αρκετά χρήματα. Ο Παναθηναϊκός έχει εγγυημένο συμβόλαιο με τη διοργάνωση, οπότε θα πρέπει να καταβάλει ένα πολύ γενναίο ποσό για να το «σπάσει», το οποίο εκτιμάται πάνω από τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας


Για το ζήτημα που προέκυψε ανακοίνωση εξέδωσε και η Ευρωλίγκα. Αναλυτικά η θέση της διοργανώτριας αρχής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε επίσης τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού Superfoods, κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, συμπεριλαμβανομένου του φακέλου που είχε πρόσφατα μοιραστεί με πολυάριθμα Μέσα Ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη. Όλοι οι σύλλογοι με την μοναδική εξαίρεση του Παναθηναϊκού συμφώνησαν ομόφωνα και έντονα ότι τέτοιες δηλώσεις έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα και προκαλούν ζημιά στο EuroLeague -το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μετόχων του ECA, οι οποίοι καταδικάζουν τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου, ζητώντας του να σταματήσει δηλώσεις του αμέσως.

Οι σύλλογοι υπενθύμισαν κατηγορηματικά στον Παναθηναϊκό και τον ιδιοκτήτη του για τις υπάρχουσες εσωτερικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να εκφράσουν τυχόν αποκλίσεις ή ερωτήσεις όπως έχουν επανειλημμένα οριστεί και εγκριθεί από όλους τους Μετόχους, συμπεριλαμβανομένου του Παναθηναϊκού. Όλοι οι Σύλλογοι εξέφρασαν επίσης τον απόλυτο σεβασμό τους προς τον Παναθηναϊκό ως ιστορικό και εικονικό θεσμό στην ευρωπαϊκή λέσχη μπάσκετ και αθλητισμού και σε έναν συνάδελφο μετόχους του ECA.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε από τους άλλους παρευρισκόμενους μετόχους του ECA να αποφασίσουν αμνηστία για την επιβολή απαγόρευσης της αρένας που ισχύει επί του παρόντος. Οι σύλλογοι απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα αυτό, μετά από το οποίο ο κ. Γιαννακόπουλος έφυγε δυστυχώς από τη συνάντηση πριν από τη σύναψή του.

Όλα τα θέματα που συζητήθηκαν θα υποβληθούν στην επόμενη συνεδρίαση των μετόχων του ECA για επίσημη έγκριση».





Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου