Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Ίντερνετ εν ώρα πτήσης, η νέα δραστηριότητα που κυνηγά η Google

Ίντερνετ εν ώρα πτήσης, η νέα δραστηριότητα που κυνηγά η Google

H Google βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να εξαγοράσει τη μονάδα ευρυζωνικών υπηρεσιών για αεροσκάφη της Nokia Oyj καθώς η θυγατρική της Alphabet θέλει ...



να εισέλθει σε νέες υπηρεσίες και να προσεγγίσει περισσότερους χρήστες προσφέροντας ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων εν πτήσει, ανέφεραν ανώνυμες πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Η τεχνολογία της Nokia θα μπορούσε να βοηθήσει την Google να προσφέρει ταχύτερη λύση αντί για το υφιστάμενο Wi-Fi στα αεροπλάνα. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και μπορεί να επιτευχθεί σύντομα συμφωνία, σημείωσαν οι πηγές. Ωστόσο, δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να μην καταλήξουν σε συμφωνία, πρόσθεσαν.

Το ίντερνετ εν πτήσει αποτελεί εδώ και χρόνια πρόβλημα για τους καταναλωτές, με τις υπηρεσίες να είναι ελαττωματικές και το εύρος ζώνης αδύναμο. Ωστόσο, συχνά οι ταξιδιώτες πληρώνουν αδρά για οποιαδήποτε συνδεσιμότητα εν ώρα πτήσεις. Πρόκειται για μια επιχειρηματική ευκαιρία και ένα "παράθυρο" για την Google να διευρύνει τις υπηρεσίες της.




Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου