Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Τους 87 έφτασαν οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική

Τους 87 έφτασαν οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική

Αυξάνεται όλο και περισσότερο ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, καθώς κατέληξε -σύμφωνα με ενημέρωση από το...



 υπουργείο Υγείας- ένας 62χρονος εγκαυματίας, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

Τα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική φτάνουν πλέον στα 87.

Νωρίτερα, η ολοκλήρωση των νεκροψιών στα είχε αυξήσει τον αριθμό των νεκρών στους 86, την ώρα που ο τελευταίος απολογισμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε πως ήταν 83.

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης η διαδικασία των νεκροτομών στους νεκρούς ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και πως στη συνέχεια αναλαμβάνει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας όπου και θα γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων με τη διαδικασία του DNA.

Ο κ. Καρακούκης σε συμπληρωματικές του δηλώσεις εξήγησε πως η διαφοροποίηση στον αριθμό των νεκρών είχε να κάνει με το γεγονός πως οι πυροσβέστες πίστευαν πως συνέλεξαν μία σορό, τοποθετώντας την σε ένα ειδικό σάκο, ωστόσο οι ιατροδικαστές εντόπισαν υπολείμματα βιολογικού υλικού (π.χ. τμήματα οστών) και από άλλους ανθρώπους.

Όλο το 24ωρο η εξέταση στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχίζεται, όλο το 24ωρο, η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών συγγενών αγνοουμένων και σορών, καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων.

Η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει πως «μέχρι τώρα έχουν παραληφθεί 71 συγκριτικά βιολογικά υλικά συγγενών αγνοουμένων, 80 βιολογικά υλικά σορών και 22 δελτία δακτυλικών αποτυπωμάτων από σορούς, για την αντιπαραβολή τους».

Παράλληλα, από την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, έχει ξεκινήσει η σύνταξη Εκθέσεων Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης, με τη διακρίβωση ταυτότητας νεκρών μέσω της μεθόδου DNA και αποτυπωμάτων, οι οποίες αποστέλλονται στην αρμόδια προανακριτική Αρχή που είναι το Πυροσβεστικό Σώμα.


Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους

Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές οικιών, οικίες, οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο μπορούν να ανευρεθούν τυχόν άτομα.

Διευκρινίζεται ότι στις οικίες οι οποίες είναι κλειστές και δεν μπορούν να εισέλθουν, προς το παρόν, δεν έχει διενεργηθεί ακόμη έλεγχος.

«Συναισθανόμενοι την αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων, σας αναφέρουμε ότι οι έρευνες για την αναζήτηση αυτών δεν θα σταματήσουν, προτού ελεγχθούν όλοι οι χώροι και τα σημεία στα οποία εξελίχθηκε η πυρκαγιά», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη.




Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου