Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Κορίτσια από «ασήμι» στη Βαρκελώνη



Η Εθνική Γυναικών ηττήθηκε με 4-6 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης από την Ολλανδία και κατάκτησε τη δεύτερη θέση, στην τρίτη παρουσία της...



στην καταληκτική αναμέτρηση της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα θα επιστρέψει από την Ισπανία με το ασημένιο μετάλλιο, όπως είχε συμβεί στις διοργανώσεις του 2010 και του 2012, ενώ οι «οράνιε» πανηγύρισαν τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο τους, επιστρέφοντας στην κορυφή μετά από 25 χρόνια.

Ο τελικός δεν ξεκίνησε καλά για την ελληνική ομάδα, η οποία, παρότι ήταν σε γενικές γραμμές συγκεντρωμένη στην άμυνα, δέχθηκε ένα γκολ από μακρινό σουτ της Χένεε και ένα από τη Στόμπχορστ σε κόντρα.

Ένα γκολ της Ελευθεριάδου σε παίκτρια παραπάνω μείωσε τη διαφορά, για να ισοφαρίσει η Τσουκαλά στα 5΄27΄΄ πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Η Μέγκενς απάντησε άμεσα με απευθείας φάουλ από τα 5μ., η Τσουκαλά πέτυχε το πρώτο γκολ της ελληνικής ομάδας στα ίσια, αλλά μία «οβίδα» της Φαν ντερ Σλόοτ από πολύ μακριά έδωσε ξανά προβάδισμα (4-3) στην Ολλανδία, στο ημίχρονο.

Η Μέγκενς έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στις «τουλίπες» και η Ελευθεριάδου με ένα πολύ ωραίο σουτ από την περιφέρεια μείωσε σε 5-4, 4΄21΄΄ πριν τη λήξη, όμως αμέσως μετά η Φαν ντερ Σλόοτ με μία τρομερή λόμπα... έκοψε τα πόδια των πολιστριών του Γιώργου Μορφέση.

Η Ολλανδία διαχειρίστηκε σωστά τον υπολειπόμενο χρόνο, οι Ελληνίδες παίκτριες δεν είχαν την απαιτούμενη ψυχραιμία και η τελευταία ελπίδα χάθηκε με το άστοχο σουτ της Τσουκαλά σε παίκτρια παραπάνω, 1΄09΄΄ πριν τη λήξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου